Demir'e ihbar yağıyor

Güncelleme Tarihi:

Demire ihbar yağıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Nesim Malki'yi vurdurduğu öne sürülen Erol Evcil'le ilişkileri nedeniyle İzmir Emniyet Müdürlüğü görevinden alınan Ahmet Demir'e yönelik inanılmaz suçlamalar içeren yeni ihbarlar yapıldı.

İzmir'deki soruşturmalarını sürdüren müfettişlerle, savcılığa yapılan ve büyük bölümü imzalı olan ihbarlarla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı. İhbarcıların büyük bölümünün polis olması da dikkat çekti.

EMNİYET'E KARA LEKE

Rüşvet, suiistimal, yasak ilişkiye kadar uzanan bir dizi ihbar nedeniyle Ahmet Demir hakkında savcılık da soruşturma başlattı. Başsavcı İlhan Mesutoğlu, büyük bölümü polis, çok sayıda kişinin ifadesine başvurdu. İzmir Emniyeti, Demir dönemini, kara leke olarak tanımlayan ihbarlarla sarsıldı. Öncelikle ihbarcı polislerle, Demir'in korumalarının ifadeleri alındı.

YENİ İHBARLAR

Müfettişleri de şaşırtan ihbarlar üzerine soruşturma genişletildi. Aynı ihbarcılar, iddialarını savcılığa da bildirince, adli soruşturma da açıldı. İhbarcı polisler arasında, Ahmet Demir'in talimatıyla başlatılan rüşvet operasyonunda gözaltına alınan trafik polislerinin de yeralması dikkat çekti. Bir süre tutuklu kalan trafik polislerinin, ‘‘Demir, göz boyamak için bizi yaktı’’ dedikleri öğrenildi. Yetkililerin, ‘‘henüz gerçekliği kanıtlanmadı’’ diyerek açıklamadıkları iddialardan bazıları şunlar:

Demir, göreve başlar başlamaz; eğlence yerleri, pavyonlar ve geneleve ağır baskı uyguladı. Bu baskılar bir anda gevşetildi. Bu gelişmenin son derece şaşırtıcı olduğunu söyleyen ihbarcılar, 'önce baskı, ardından çıkar sağlama' taktiği uygulandığını iddia etti.

Demir ve ekibi, eğlence yerleri ve fuhuş yapıldığı öne sürülen otellerden 'bağış' adı altında para topladı.

İzmir Genelevi'ni kan gölüne çeviren Fidan çetesinin elebaşı Muzaffer Fidan, anlaşmalı teslim oldu, jet hızıyla yargıya teslim edildi. Oysa sorgulansaydı, çetenin kökü kurutulabilirdi. İddiaya göre; Demir, Bursa Genelevi mafyasının aracılığıyla Fidan'a özel muamele uyguladı.

Demir'in hafta sonları gittiği Bursa'da ne yapıyordu, kimlerle görüşüyor, hangi otellerde kimlerle kalıyordu?



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!