Demirdöküm'den yakıt pili

Güncelleme Tarihi:

Demirdökümden yakıt pili
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2007 12:01

DemirDöküm, hidrojeni kullanarak, ısı ve elektrik enerjisi sağlayacak yakıt pilleri projesi çerçevesinde Çift Kutuplu Plaka (Bipolar Plaka) üretimine başladı.

DemirDöküm'den yapılan yazılı açıklamada, önümüzdeki dönemde yakıt pilleri ile çalışacak mikro-kojenerasyon sistemleri ile bireysel elektrik üretiminin verimli şekilde sağlanacağı kaydedildi.

DemirDöküm yakıt pilleri ile çalışan mikro-kojenerasyon sistemlerinin, ”dileyen herkesin kendi evinde kendi elektriğini üretmesini ve gerektiğinde sisteme geri satma olanağını da sağlayacağı” ifade edilen açıklamada, bu sistemin çıkış noktası olan yakıt pillerinin en önemli bileşenlerinden biri olan çift kutuplu - bipolar plakaların, DemirDöküm tarafından, Tübitak-MAM ile birlikte geliştirdiği Türkiye'ye ait teknoloji ve patent ile üretilmeye başlandığı bildirildi.
Konuyla ilgili gelişmeleri açıklayan DemirDöküm Genel Müdürü Bülent Lütfü Kızıltan, şunları kaydetti: “Ürettiğimiz bipolar plakaları önce 7-9 Şubat'ta Japonya'da düzenlenen EXPO 2007 fuarında sergiledik. Bu fuarda ülkemizi temsil eden ilk ve tek firma DemirDöküm oldu. Japonya basınında etkin yer aldık. Daha sonra 16 - 20 Nisan 2007 tarihlerinde Almanya'da yapılan ve dünyanın en büyük sanayi fuarı olan Hannover'de sergilediğimiz ürünlerimizin, aynı fuarda ticari olarak satışına da başladık. Fuarda 4 adet plakanın fiili satışını gerçekleştirdik, 60.000 adet sipariş için görüşmelerimiz devam ediyor. Adet ve tutar olarak düşük olmakla birlikte, bu, ülkemizin kendi teknolojisiyle ürettiği bipolar plakaların ilk ticari satışı olması nedeniyle, Türk sanayinin gelişiminde gelinen nokta açısından önemli bir kilometre taşıdır. Bu sayede, bu alanda faaliyet gösteren Amerika, Japonya ve Almanya gibi gelişmiş ülkelerin arasında, artık Türkiye de yer almaktadır. DemirDöküm olarak bunun haklı gururunu yaşıyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!