Deli Saddam'ın son çılgınlığı

Güncelleme Tarihi:

Deli Saddamın son çılgınlığı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 1997 00:00

Haberin Devamı

Körfez Savaşı'ndan önce Avrupa'yı vurabilecek uzun menzilli bir top yapmaya çalışan Saddam, şimdi de kimyasal ve biyolojik bomba atacak kumandalı bir uçak geliştirmeye çalışıyor.

İddiayı, İngiliz The Sunday Times Gazetesi ortaya attı. Gazeteye göre Kıyamet Uçağı adı verilen uçak, kentlerin üzerine zehirli gaz veya öldürücü bakteri bırakabilecek. Bombalanan kentlerde en iyimser tahminlerle onbinlerce insan ölecek. Çünkü bu zehirli gazların panzehiri yok.

Kullanacağı son silah

Sunday Times, ABD ile yeniden savaşın eşiğine gelen Saddam'ın bu silahı herhangi bir hava akını olasılığına karşılık ‘‘kıyamet günü seçeneği’’ yani, başvuracağı son silah olarak sakladığını iddia etti. Haberini Batılı ve Iraklı istihbarat çevrelerine dayandıran İngiliz gazetesi, Kıyamet Uçağı'nın Polonya malı M18 zirai mücadele uçağından gerekli düzenlemeler yapılarak geliştirildiğini bildirdi.

Onbinlerce insan ölür

Yüzlerce kilometre menzili olan Kıyamet Uçağı, örneğin bir ton şarbon bakterisi taşıma kapasitesine sahip. Bu maddenin herhangi bir kente atılması durumunda onbinlerce sivil feci şekilde can verecek. Irak ayrıca işsiz kalan Rus bilim adamlarıyla anlaşarak uzun menzilli El Hüseyin füzelerinde bazı değişiklikler yaptırdı. Şimdi bu füzelere de biyolojik ve kimyasal silah başlıkları takılabilecek.

Bavul bombalar

Bir başka İngiliz pazar gazetesi Observer ise, Irak'ın kimyasal ve biyolojik bomba taşıyan bavullarla terör eylemlerine başlamasından korkulduğunu bildirdi. Bavul bombaların öncelikli hedefleri olarak Londra, Paris ve Tel Aviv gösterildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!