Delege isterse çarsaf liste olur

Güncelleme Tarihi:

Delege isterse çarsaf liste olur
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2010 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti kurultayının 18 Aralık’ta yapılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu partisinin Bursa İl Başkanlığı’nda düzenlenen üye katılım törenine katıldı. Kılıçdaroğlu, burada, CHP Kurultayı’nın 18 Aralık’ta yapılacağını açıkladı. Kurultay öncesi Deniz Baykal ve Önder Sav ile de görüşeceklerini belirten Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: “Ama altını çizmek isterim. Parti Meclisi listesini bizzat ben yapacağım. Hiç kimseyi, ama hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Her partilimizi kucaklayacağız. Geçmişte, şu ya da bu şekilde çaba harcayan her partiliye kapımız açık. Hiç kimseyi ‘bu, geçmişte bana böyle baktı, şöyle baktı’ demeyeceğiz. O kişiler çalıştıkları sürece, halkla tokalaştıkları sürece hepsinin, duayenlerin görüşünü almak benim için bir görevdir. Bize yönelik eleştiriler, öneriler olabilir. Sorumlu bir genel başkan olarak onları dinleyeceğim. Ders almaya da özen göstereceğim. Kurultayımız iktidara yürüyüş kurultayı olacaktır. Halkın önüne çıkacağız.”
Gazetecilerin, “Çarşaf liste olacak mı?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Biz tüzüğe göre hareket edeceğiz. Tüzüğe göre blok liste yapılacak. Ama delegeler önerge verir ve kabul edilirse çarşaf liste olabilir. Arkadaşlar, biz hukuka ve tüzüğe uygun hareket edeceğiz ama, bunun kararını yine delegeler verecek” dedi.

PM’yi toplamıyor

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, yarın yapılması beklenen Parti Meclisi (PM) toplantısını gündeminden çıkardı. Tüzüğe göre en geç dün, yarın için toplantı çağrısı yapması gereken Kılıçdaroğlu, bu çağrıyı yapmadı. Kılıçdaroğlu’nun 18 Aralık’taki kurultaya kadar da bir başka PM toplantısı yapmasının beklenmediği öğrenildi.

Program dışı ziyaret

BURSA gezisini sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önceden açıklanan programında yer almamasına rağmen dün sabah, Türkiye’nin 3’üncü Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın Gemlik İlçesi’nin Umurbey Mahallesi’ndeki Anıt Mezarı’nı ziyaret ederek, çelenk ve karanfil bıraktı. Kılıçdaroğlu, daha sonra Celal Bayar Vakfı’na ait müzeyi gezdi. Müze şeref defterini de imzalayan Kılıçdaroğlu, çevre esnafı da ziyaret ettikten sonra bir kahvede oturarak vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra Umurbey’i dolaşan Kılıçdaroğlu, Osman Naldan adlı bir çiftçi ile tokalaştı. Bursa Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi’nde Yalçın Aras’a ait Gökçelik fabrikasına giden CHP lideri işçilerle birlikte çorba, pilav, taskebabı, baklava ve revani yedi. Ziyaret sırasında işçiler Kılıçdaroğlu’na çini bir tabak hediye etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!