Dekan Atasoy'dan eşine hüzünlü veda

Güncelleme Tarihi:

Dekan Atasoydan eşine hüzünlü veda
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2009 18:59

BİLECİK yakınlarında kullandığı otomobilin takla atması sonucunda eşi ölen, kendisi ve 2 kızı yaralanan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ömer Adil Atasoy, eczacı eşinin cenaze törenine, tedavi gördüğü hastanedeki doktorlardan izin alarak katıldı.

Dekan Atasoy cenaze töreninde yaptığı konuşmada eşi Emel Atasoy için “Ey burada yatan güzel kadın, mümine kadın, inşallah seninle cennette buluşmak umuduyla” dedi.

Bilecik-Söğüt karayolunun 25’inci kilometresindeki Zemzemiye Köyü yakınlarında önceki gün saat 21.00 sıralarında meydana gelen olayda İstanbul’dan Eskişehir’e gelmekte olan ESOGÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı 61 yaşındaki Prof.Dr. Ömer Adil Atasoy yönetimindeki 26 EA 717 plakalı otomobil, direksiyon hakimiyetini kaybedip takla atarak şarampole uçmuştu. Kazada dekan Prof.Dr. Ömer Adil Atasoy’un eşi 56 yaşındaki Emel Atasoy 112 ambulansıyla kaldırıldığı ESOGÜ Hastanesi’nde kurtarılamayarak ölmüş, Ömer Adil Atasoy ile eczacı kızı 28 yaşındak Ayşe Atasoy ve sağlık durumu ağır olduğu bildirilen küçük kızı 14 yaşındaki Hatice Ecem Atasoy aynı hastanede tedavi altına alınmışlardı.

Kazada ölen 4 çocuk annesi eczacı Emel Atasoy için bugün ikindi namazından sonra Alaeddin Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine tedavi gördüğü hastanedeki doktorlardan izin alarak geldiği belirtilen Prof.Dr. Ömer Adil Atasoy ile Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, ESOGÜ Rektörü Prof.Dr. Fazıl Tekin, DSP’li Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, AKP’li Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Emniyet Müdürü Savaş Yücel ve çok sayıda kişi katıldı.

Dekan Prof.Dr. Ömer Adil Atasoy, cenaze töreninde eşinin tabutunun yanına gelerek bir konuşma yaptı. Dekan Atasoy şunları söyledi:
“Şu anda tabutuna dayandığım gibi benim hayatımın dayanağı, ailemin direğiydi. Onu kaybetmenin acısı ve üzüntüsü içerisindeyim. Bütün aile ve yakınlarımız aynı acıyı hissetmektedirler. O tam bir mümine hanımefendiydi. Bir meslek kadınıydı, bir eczacıydı ve 4 güzel ve akıllı çocuğun da annesiydi. İnşallah çocuklarımızdan bir tanesi şu anda hayat mücadelesi veriyor. Onlara da sizlerden dua ve şifa dileklerinizi diliyoruz, istiyoruz. Biz hiç ölüm hatırda olmadığı için eşimle bu iş başımıza gelirken beraberdik. Bu kaza başlamadan önce de beraberdik. Birbirimizle helalleşme konusunda fırsatımız olmamıştı. Ben dünya ve ahrette ilişkin tüm haklarımı helal ediyorum. Ey burada yatan güzel kadın, mümine kadın, inşallah seninle cennette buluşmak umuduyla”

Cenaze namazından sonra yürümekte zorluk çeken Dekan Adil Atasoy’un sağ koluna Vali Mehmet Kılıçlar, sol koluna ise Emniyet Müdürü Savaş Yücel girdi. Emel Atasoy’un cenazesi götürüldüğü Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlığı’nda gözyaşları içinde toprağa verildi. Dekan Prof.Dr. Ömer Adil Atasoy cenaze törenin ardından tekrar hastane götürülerek tedavi altına alındı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!