Değişime şahit olun

Güncelleme Tarihi:

Değişime şahit olun
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2009 10:38

Bahçesinde değişiklik yapmak isteyenlerdenseniz bu haber sizin için.EvBahçe dergisi ekibi isteklerinizi gerçekleştiriyor...

Haberin Devamı

İstanbul Maltepe’nin sahil bölgesindeyiz. Okurumuz Ayşe Mete’nin terasının imdadına, pembe pembe çiçekler ve aksesuarlarla yetişiyoruz.

 

 İstanbul’un Anadolu Yakası’nda, yepyeni yüzlerle buluşmak için yollara düşüyoruz yine bu ay. Yazın en sıcak günlerinden birinde, temmuz ayının şanslısı Ayşe Mete ile tanışmak için can atıyoruz. Sıcak kendini iyice göstermeden, yapacağımız çok iş var ne de olsa... Bunun için sabahın erken saatlerinde yollara çıkıyoruz. Yeni bir sürpriz için işe koyulma vakti geldi yine bu ay.

  

ALIŞVERİŞ ZAMANI                 

Ayşe Hanım’ın terası için aklımızdan geçenleri, önce gözümüzde canlandırıyoruz. Ardından, Maltepe’deki terası, yaz bahçesine dönüştürmek için kolları sıvıyoruz. İlk işimiz mobilya seçimi. Yazlık ürünler, birbirinden güzel ve dikkat çekici. Ahşap mı, metal mi derken, imdadımıza beyaz, ferforje bir takım yetişiyor. Oldukça rahat görünüyor. Taşınabilir özelliği sayesinde teras için ideal olacağını düşünüyoruz. Ferforjenin yanınaysa küçük bir sürpriz yapmak için bir de tik bank seçiyoruz. Farklı ve sıcak görünüyor, tam aradığımız gibi. Aksesuarlar için raflara göz gezdiriyoruz. Eksiklerimizi tamamladıktan sonra, sıra ikinci aşamaya, bitkileri seçmeye geliyor. Beykoz’daki Acart Yeşil Dünya’ya yaz coşkusu gelmiş. Renk renk bitkiler, bizi coşkuyla karşılıyor. Teras için uygun bitkileri seçmeye başlıyoruz. Bu ayki favorimiz güller. Çiçeklerine vuruluyoruz ve sepetimizi güllerle dolduruyoruz. Her dem yeşil ve çiçekli mevsimlikleri de aldıktan sonra sıra son aşamaya geliyor. Dekoratif doğal taşlar, saksıların çevrelerine çok yakışacak. İki farklı renk seçtikten sonra rotamızı Maltepe’de bizi bekleyen Ayşe Mete’nin terasına çeviriyoruz.

Haberin Devamı

                                

BİZ GELDİK!

Ayşe Hanım ve ailesi bizi güler yüzüyle kapıda karşılıyor. Şirin bir apartmanın en üst kattaki dairesinde yaşıyor Mete Ailesi. Eşyaları terasa götürmemize Ayşe Hanım’ın oğlu Onur yardım ediyor. İşe başlamadan önce biraz soluklanmak ve buz gibi su içmek istiyoruz. Üstüne bir de tatlı sohbet eklenince, şanslı günümüzde olduğumuzu anlıyoruz. Ayşe Hanım, uzun zamandır sağlık problemleri yüzünden teraslarıyla ilgilenemediklerinden bahsediyor. Şansını denemek istediğini ve bu nedenle de, bize başvurduğunu anlatıyor. Neyse ki, hayal kırıklığına uğratmıyoruz Ayşe Hanım’ı. Getirdiklerimize şöyle bir bakıyor ve daha fazla oyalanmadan işe koyuluyoruz.

Haberin Devamı

      

İŞE BAŞLAYALIM

İlk olarak mobilyaları yerleştiriyoruz. Yazı yansıtan yastıklar, tablo gibi. Deniz manzaralı terasa çok yakışıyor. Pembe tonlardaki diğer yastıklarla bütünlüğü yakalıyoruz. Toprak suluk, masanın üzerinde durmalı. İçine su koymayı da ihmal etmiyoruz. Hasır saksıların içine renkli çiçekler dikiyoruz. Boylu bitkiler için yine hasır saksılar imdadımıza yetişiyor. Pembeli bitkiler sanki hep buraya aitmiş gibi. Hasır sepetin içine pembe sardunyalarla, koyu mor yapraklı Lobeliaları yerleştiriyoruz. Açık ahşap renkli sepetlerin içineyse mevsimlik çiçeklerden, cam güzelleri ve Campunelli misafir oluyor. Cam güzellerinin yarı gölgede mutlu olacağını belirtiyoruz. Terasın bu bölümü şimdiden yaz coşkusuna kavuştu bile. Sırada, Pittosporumlar, güller, Calistemon citrus, Echeveria ve farklı türlerden başka başka bitkiler var.

Haberin Devamı

                   

BALDAN TATLI SOHBET

Güneşin sıcaklığı bizi çılgınca kavurduğu sırada, içerden mis gibi kokular geliyor. Bunlar çay saatinin habercileri olsa gerek. Biraz mola verip Ayşe Hanım ile sohbete koyuluyoruz. Karadeniz kökenli olan Ayşe Mete, doğduğundan beri Maltepe’de yaşıyor. Evlendikten sonra da eşiyle beraber burada yaşamaya devam etmişler. “İki oğlumuz, gelinimiz, teyze, hala, ailenin tüm üyeleri, pazar günleri buluşup, sazlı sözlü yemekler düzenleriz” diyor Ayşe Hanım. Kalabalıktan ve bir arada yaşamaktan hoşlandıklarını söylüyor. Tüm bunları anlatırken, bize fotoğraflar göstermeyi de ihmal etmiyor.

 

BİZDEN SİZE BİRAZ RENK

Tüm eşyaları yerleştirdikten sonra burası tıpkı bir çiçek bahçesi gibi görünüyor. Geçmişi yansıtan ferforje ve yanında sıcak ahşap mobilyalarla mekan yeniden canlanıyor. Bundan böyle, aile toplantıları yaz kokan terasta çok daha keyifli olacak. Sağlıklı günlerde çiçekler açtıkça, Mete Ailesi’nden bizi anmalarını diliyoruz. N

Haberin Devamı

 

Mektup

 

Derginizi ilk çıktığı günden beri takip ediyorum ve çok beğeniyorum. Bu sefer şanslı kişinin ben olmak istiyorum. Terasımızı bizim için güzelleştirirseniz gerçekten çok mutlu olacağız.

Ayşe Mete

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!