‘Dayanamıyorum artık’ dedi, 10. kattan atladı

Güncelleme Tarihi:

‘Dayanamıyorum artık’ dedi, 10. kattan atladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2009 01:24

Ergenekon Davası’nda ifade veren rütbeliler arasında bulunan, Milli Savunma Bakanlığı eski Teftiş Başkanı emekli Kurmay Albay Ali Bergütay Varımlı, dün sabah evinin 10. kattaki balkonundan düşerek can verdi.

Kardeşi, parkinson hastası olan, 10 gün önce ikinci eşiyle evini ayıran Varımlı’nın dayanılmaz ağrıları nedeniyle ‘Dayanamıyorum artık, atacağım kendimi’ dediğini belirtip, “Olay intihar. Kuşkumuz yok” dedi.

MİLLİ Savunma Bakanlığı Teftiş Başkanlığı da yapan, Ergenekon Davası’nda ifade veren rütbeliler arasında bulunan 57 yaşındaki Emekli Kurmay Albay Ali Bergütay Varımlı, Kadıköy’de oturduğu evin balkonundan düşerek öldü.
Dün sabah saat 06.00 sıralarında polisi arayan bir kişi, Göztepe Tütüncü Mehmet Efendi Mahallesi’ndeki 17 katlı bir binanın önünde, Varımlı’nın ölü bulunduğunu ihbar etti. 17 katlı binanın 10’uncu katında oturan Varımlı’nın evde bulunan 80 yaşındaki annesinden bilgi alan polis, albayın üç yıl evvel 2’nci evliliğini yaptığını ve 20 gün önce de eşi tarafından terk edildiğini öğrendi.
Varımlı’nın annesi Hikmet Varımlı, “Sabah namazını kıldı. Kahvaltısını yaptı. Sigara içmek için balkona çıktı. Aniden sesler duydum. Aşağı bakınca onu yerde gördüm. 5 dakika boyunca kendime gelemedim. Aşağı inip üzerine kapandım” dedi.

Parkinson hastasıydı, ikinci eşi terk etmişti

EMEKLİ Kurmay Albay Ali Bergütay Varımlı, Kardeşi, yine Emekli Albay Mehmet Ali Varımlı ise, şu bilgileri verdi:
“Olay intihar. Değişik yönlere çekilmesin. 2005 yılından beri parkinson hastalığı ile uğraşıyordu. 2003’te özel kuvvetlerden emekli olduktan sonra buraya yerleşti. İlk ve ikinci evliliğinden toplam üç kızı var. Ancak Almanca öğretmeni ikinci eşi Aslı ile 10 gün önce boşanma kararı verip, evlerini ayırmışlar. Bu durum onu olumsuz etkilemişti.
Geçtiğimiz yaz 15 gün GATA’ da tedavi gördü. Geçen hafta bana dayanılmaz eklem ağrıları yaşadığını anlattı. ‘Artık dayanamıyorum. Atacağım kendimi’ dedi. Kendisine destek olmak için ilk eşi Öznur da evdeymiş. Balkonda sigara içmiş, sonra aşağı atlamış.”
Varımlı’nın cesedi, savcı ve polis ekiplerinin inlemelerinin ardından Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

İlhami Erdil davasında tanıktı

EMEKLİ Kurmay Albay Ali Bergütay Varımlı’nın adı, Ergenekon Davası’na giren Emekli Orgeneral Özden Ördek’e ait günlüklerde geçti.
Varımlı, Deniz Kuvvetleri eski komutanlarından İlhami Erdil’in yargılandığı davada tanık olarak dinlenmişti.

Askeri hâkim de intihar etti

Varımlı, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı alım ihalelerini araştırırken, organize suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı tarafından tehdit edildiğini ve Erdil hakkındaki olayı ortaya çıkaran kişinin kendisi olduğunu söylemişti.

İlhami Erdil’in eşi Füsun Erdil ve dönemin satın alma komisyonu üyeleri hakkında açılan davanın görüldüğü mahkemenin başkanlığını yürüten Hakim Yarbay Tanju Ünal da, geçen Haziran ayında İzmir İnciraltı’ndaki Güney Deniz Saha Komutanlığı’nda bulunan makamında intihar etmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!