Dayakta Bucak adı

Güncelleme Tarihi:

Dayakta Bucak adı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 1997 00:00

Haberin Devamı

ANAP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Yalova, Devlet Bakanı Eyüp Aşık'ın oğlunu karakolda döven polislerin, Susurluk skandalının bir numaralı kahramanı olan DYP'li Sedat Bucak tarafından Kuşadası'na tayin ettirildiğini öne sürdü. Yalova, polislerin ‘‘özellikle’’ böyle davrandıklarının da belirlendiğini söyledi.

Devlet Bakanı Eyüp Aşık'ın oğlu Mustafa Cem Aşık'ı Kuşadası Merkez Karakolu'nda döven polisleri, Susurluk skandalının başaktörü DYP Şanlıurfa Milletvekili Sedat Bucak'ın Kuşadası'na tayin ettirdiği ileri sürüldü. ANAP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Yalova da dün, ‘‘Eyüp Aşık ile ilgili kafasında ön yargı olan birkaç polisin yaptığı bir hadise’’ açıklamasında bulunarak, iddiaya destek verdi.

Aşık'ın oğlu, geçirdiği kaza sonrası kendisine yardımcı olan bir polis memuruna teşekkür etmek amacıyla gittiği Kuşadası Merkez Karakolu'nda, ANAP eski Milletvekili Yaşar Albayrak'ın oğlu Ömer Gökhan Albayrak ile birlikte hırpalanıp hakarete uğramıştı. Olayın dünkü Hürriyet'te yer alması üzerine siyasiler olaya tepki gösterdi.

ANAP Genel Başkan Yardımcısı Yüksel Yalova dün düzenlediği basın toplantısında konuya değindi. Yalova, yöneltilen bir soru üzerine, olayın tam anlamıyla ‘‘Rezalet’’ olduğunu vurguladı ve şunları söyledi:

‘‘İki gencin teşekküre gittikleri karakolda dövülmesi, bizim Kuşadası ile ilgili yıllardır sürdürdüğümüz tavrın ne kadar doğru olduğunu ortaya koyuyor. Kuşadası bugün üçbeş çapulcu, kara para aklayıcısı, yasadışı, illegal, gayrimeşru, gayri ahlaki mal hırsı nedeniyle bu imaja sokuldu. Zaten Susurluk skandalı öncesinde Sedat Bucak ve beraberindekilerin Kuşadası'na gelmiş olmaları da bu ilçemizde yaşananları en iyi şekilde belirler.’’

Kuşadası'nın Türkiye'nin en önemli kara para merkezi haline geldiğini vurgulayan Yalova, ‘‘Türkiye'nin en büyük ikinci döviz giriş merkezi olan ilçenin kumarhane merkezi yapılması olayı, belediye başkanının öldürülmesi hadisesi tüm boyutları ile ortaya çıkamadı’’ dedi. Olayların gerisinde DYP Genel Başkanı Tansu Çiller ve ailesinin olduğunu ileri süren Yalova, şöyle devam etti:

‘‘Çünkü Çiller Ailesi'nin mal varlığı tutkusu, devlet görevlilerinin görev yapmasını engelledi. Sedat Bucak ve arkadaşlarının Kuşadası'ndaki devlet dairelerinde kadrolaşması var. Orada PKK'nın yanısıra başka çetelere mensup olanlar da görev yapıyor. Emniyet güçlerinin takviyeye ihtiyacı var. Olayı İçişleri Bakanı'na aktardık ve müfettiş gönderilmesini istedik. Hukuki yoldan ne yapılacaksa, yapılmasını istiyoruz.’’

Yalova, bakan oğlunu karakolda döven polislerle ilgili bazı iddiaların da ortaya atıldığını vurguladı ve ‘‘Bu polislerin Güneydoğu'da özel tim görevlisi olarak görev yaptıkları ve DYP Milletvekili Sedat Bucak'ın aracılığıyla Kuşadası'na atandıkları yönünde iddialar var’’ dedi. Bu iddiaların da ortaya çıkarılması gerektiğini de vurgulayan Yalova, ‘‘Zaten iki genci karakolda hırpalarken Eyüp Aşık'a dönük de laflar etmişler. Belli ki Eyüp Aşık ile ilgili önyargısı olan birkaç polisin yaptığı bir hadise’’ diye konuştu.

Başbakan el koydu

Aradan iki ayı aşkın süre geçmesine ve İçişleri Bakanı Murat Başesgioğlu'na da konu intikal ettirilmiş olmasına karşın, dayakçı polisler hakkında sadece ‘Üç gün maaş cezası’ verilerek konunun kapatılmasının, Başbakan Mesut Yılmaz'ın da tepkisine yolaçtığı bildirildi. Yılmaz'a yakın bir kaynak dün Hürriyet'e şunları söyledi: ‘‘Başbakan konuyu geçen hafta duydu. İddiaya göre bu polisler, DYP Milletvekili Sedat Bucak'ın tavsiyesi ile orada görevlendirilmiş. Sayın Başbakan’da oluşan kanaat, bu olayın bilinçli bir şekilde yapıldığı yönünde. Zaten Kuşadası Emniyet Müdürü'nün dayak olayından sonra bakan ve eski milletvekili arkadaşlarımızın çocuklarına tavrı da bazı şeylerin hıncını çıkarmaya dönük bir hareket olarak yorumlanıyor. Sayın Başbakan olayın tam anlamı ile ortaya çıkarılması için talimat verdi. İçişleri Bakanlığı'nın olayın üzerine gitmemesine de tepki gösterdi.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!