Davutoğlu Kuzey Irak’ta

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu Kuzey Irak’ta
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2010 15:15

KUZEY Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile dün telefon görüşmesi yapan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bugün uçakla Erbil kentine geldi.

Bakan Davutoğlu’nu Erbil Havaalanında Bölgesel Kürt Hükümeti’nin İçişleri Bakanı Kerim Sincari, Mesut Barzani’nin yardımcısı konumundaki Fuat Masum ve Bölgesel Kürt Hükümeti’nin Dış İlişkiler Sorumlusu Felah Mustafa karşıladı. Barzani ile görüşmek üzere hareket etmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, gezi amacının Irak’taki hükümet kurma çalışmaları ile ilgili temaslarda bulunmak olduğunu açıklarken, “Hükümet olarak güvenli ve istikrarlı bir Irak Hükümeti’nin kurulmasından yanayız. Bu istikrarı sağlamak için çaba sarf edeceğiz” dedi.

Bakan Davutoğlu, daha sonra Mesut Barzani’yi Erbil’deki konutunda ziyaret etti. Kürt lider Barzani, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu karşıladıktan sonra görüşmeye geçti. Davutoğlu, Kuzey Irak’taki temaslarının ardından Bağdat’a geçecek.

Bu arada Bakan Davutoğlu’nun dün Mesut Barzani ile görüşürken Irak’ta bir an önce hükümet kurulmasını istediğini Kürt liderin bu konudaki çabalarını desteklediğini ilettiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!