Davutoğlu: BM'de en fazla Suriye'yi konuştuk

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu: BMde en fazla Suriyeyi konuştuk
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2012 09:44

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, “Bu sene, BM gündeminde en fazla Suriye konuşuldu” dedi.

Haberin Devamı

New York temaslarını tamamlayan Davutoğlu, Türk gazetecilere yaptığı açıklamada, BM haftasında, İran, Irak, Yunanistan ve Rusya temsilcileri ile olumlu görüşmeler yaptığını, Yunan mevkidaşının daveti üzerine 10 Ekim'de Atina'ya resmi bir ziyarette bulunacağını belirtti.

New York ziyaretinde Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov ile de bir araya geldiğini söyleyen Davutoğlu, görüşmeden her iki tarafın da memnun ayrıldığını ve ilişkilerin tekrar canlandırılması için çalışmaların başlatılacağını söyledi.

Kıbrıs sürecine ilişkin ise Davutoğlu, 2004 yılında Kıbrıs'ta barış şansının Rumlar tarafından değerlendirilmediğini söyledi. Davutoğlu, sürece ilişkin “Barışı isteyen ile istemeyenin aynı kefeye konulması artık kabul edilemez” dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun yanı sıra Togo ve Belarus Dışişleri Bakanları ile ayrı ayrı görüşen Davutoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile de bir araya geldi. İki ülke dışişleri bakanlarının ana gündemini Suriye konusu oluşturdu.

Haberin Devamı

Programına, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ve Güney Doğu Asya Ülkeleri (ASEAN) buluşmasını da sığdıran Davutoğlu, BM-Arap Birliği Özel Suriye Temsilcisi El Ahdar El İbrahimi ile de bir araya geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!