Davutoğlu atışması

Güncelleme Tarihi:

Davutoğlu atışması
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2009 00:00

338 kişiden birini bulamadı. Siz de Derviş’i ABD’den getirdiniz.

Başbakan Tayyip Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli arasında dünkü grup konuşmalarında yeni Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu atışması yaşandı. Bahçeli’nin, "İktidar partisi Dışişleri Bakanlığı için 338 kişiden liyakatli bir ismi bulamamış" eleştirilerine Erdoğan’ın yanıtı gecikmedi.

Dünkü grup toplantısında Bahçeli, "Milletvekili olmayan birisinin atanmasının, Başbakan’ın, cumhurbaşkanlığı sürecinde gösterdiği egemenlik vurgusuyla ve Cumhurbaşkanı’nın Meclis’ten seçilme yönündeki ısrarıyla çeliştiğini ifade etmek isterim" dedi.

Erdoğan ise grup konuşmasında hem Bahçeli’nin, hem de diğer kesimlerin revizyon eleştirilerini şöyle yanıtladı: "Bu elma ile armudu birbirine karıştırmak gibi bir şey. Bize bunu tavsiye ederken, önce aynaya bir bak. Kendi koalisyon hükümetinizde battınız ve batarken, Amerika’dan Sayın Derviş’i hükümetinize dışarıdan aldınız. Lütfen, yani bir şeyi söylerken samimi olalım, dürüst olalım. Yani kendi yaptığınızda oluyor da bir başkası yaparken niçin olmuyor? Yasalar buna müsaade ediyor mu, ediyor. Mesele bitmiştir. ’Ehliyetiyle, liyakatiyle her şeyiyle iyidir ama dışarıdan olması egemenlik ilkeleriyle bağdaşmıyor.’ Ne demek o yani? Ehliyet ve liyakatiyle iyiyse, ülke bundan istifade edecekse, mesele bitmiştir. Senin düşüncen beni o kadar da ilgilendirmiyor, kusura bakma.

Kabine revizyonu Genel Kurul’da da tartışıldı. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "60/B hükümeti oluştu. Anayasa’ya göre, bir bakanın kabineden ayrılması, istifası ya da azille olur. Dışişleri Bakanı istifa mı etti? Yerine nasıl atama yapıldı" diye sordu. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Sayın Derviş katıldığında Anasol-M hükümetine, Anasol-M-K mı denildi" yanıtını verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!