Glam rock'ın kralı David Bowie hayatını kaybetti | David Bowie kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Glam rockın kralı David Bowie hayatını kaybetti |  David Bowie kimdir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2016 10:40

Rock müziğinin efsane ismi, Glam rock'ın kralı İngiliz sanatçı, aktör, dansçı ve prodüktör David Bowie hayatını kaybetti. 69 yaşında hayata gözlerini yuman David Bowie kimdir?

Haberin Devamı

Geçek adı David Robert Jones olan, 'David Bowie' ismiyle tanınan 69 yaşındaki Bowie, 18 aydır kanserle ettiği mücadelenin sonunda hayata yenik düştü. 

David Bowie'nin oğlu yönetmen Duncan Jones, ünlü müzisyenin vefat ettiğini Twitter hesabından doğruladı ve babasıyla çektirdiği bir çocukluk fotoğrafını paylaştı.



DAVID BOWIE KİMDİR?

8 Ocak 1947 Brixton- İngiltere'de dünyaya gelen Bowie sadece şarkıcı değildir. Şarkıcılığın yanında aktörlük, ressamlık ve prodüktürlük yapmış değerli bir sanatçıdır.



1969 yılında Space Oddity albümü ile İngiltere listelerine 5 numaradan sürpriz bir giriş sağladı. 1970'li yılların başında 'The Man Who Sold the World', 'The Rise And Fall Of Ziggy Stardust And The Spiders From Mars' gibi efsane albümler yaptı.

Haberin Devamı

'The Hunger', 'The Man Who Fell to the World' ve 'Merry Christmas, 'Mr. Lawrence', 'The Prestige', 'Twin Peaks: Fire Walk with me' gibi filmlerde rol aldı.



Model Iman ile evli olan David Bowie sayısız albüm yaptı ve birçok sanatçıya ilham kaynağı oldu. Gözlerinin birbirinden farklı iki renkte olması bazı kitleler tarafından hayranlık kazandı.



1962 yılında bir arkadaşı ile girdiği kavgada gözünden yaralanmış, geçirdiği bir dizi operasyon sonucu üst göz kapağı ve irisi diğerinden farklı bir görünüme sahip oldu.

Kariyeri boyunca dünya çapında 140 milyon albüm satışına ulaşan Bowie, İngiltere'de dokuz, ABD'de de beş platin plak kazandı.



Tarihte en önemli sanatçılardan biri olarak gösterilir ve bu güne kadar Lady Gaga, George Michael, Madonna gibi sayısız yıldıza örnek oldu. Birçok önemli albüm ve şarkıya imza attı.

GLAM ROCK NEDİR?

Birleşik Krallık'ta 1970'lerin başında gelişen bir rock ve pop müziği türüdür. Bu müzik türü; göz alıcı kıyafetler giyen, değişik makyajları ve saç stilleri olan parlak görünümlü şarkıcılar ve müzisyenler tarafından icra edildi.  İhtişamlı konstümler ve sanatçıların gösterişli görsel stilleri ise androjen olmuş ve cinsiyet görevleri üzerinde yeni bir bakış açısı oluşmasında etkili oldu.

Birleşik Krallık'ta T. Rex, David Bowie, Roxy Music ve Gary Glitter ile Amerika Birleşik Devletleri'nde New York Dolls, Lou Reed ve Jobriath gibi 1970'lerde birçok glam rock sanatçısı popülariteye kavuştu.

Haberin Devamı

Glam rock, punk rock'un oluşmasını sağlamış; başta Queen ile W.A.S.P., Mötley Crüe, Marilyn Manson, Placebo ve Prince gibi birçok müzisyen ve gruba ilham kaynağı oldu.

BAKMADAN GEÇME!