Davaların düşmesi için 26 torpilli Meclis'e atandı

Güncelleme Tarihi:

Davaların düşmesi için 26 torpilli Meclise atandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Hikmet Çetin, daha önce atanmalarını ‘usulsüz’ bularak kadrolarını iptal ettiği 26 torpilliyi, doğrudan Meclis kadrosuna atadı. Çetin bu tavrı ile tepki çekerken, TBMM Başkanlığı aleyhine açılan davalardan vazgeçilmesini sağladı.

TBMM eski Başkanı Mustafa Kalemli, giderayak milletvekillerinin referansıyla 26 geçici personeli Milli Saraylar Daire Başkanlığı'nın uzmanlar için ayrılan, ‘El süslemecisi, taşçı ustası, marangoz’ gibi kadrolarına atadı. Atandıkları kadrolardaki vasıfları taşımayan bu torpillilere karşı büyük tepki gösterildi. Bu tepki üzerine Çetin, TBMM Başkanlık Divanı'nın da görüşünü alarak, atamaları iptal etti. Meclis Başkanlığı bir ara formül bularak bu kişilerin maaşlarının bir süre daha ödenmesini sağladı. Torpillilerin açtığı dava ile de sıkışan Çetin, baskılar karşısında yeni bir adım attı. Torpilliler, İstanbul'da bulunan Milli Saraylar Dairesi'nin kadrolarına atanıp daha sonra Meclis kadrolarına yatay geçiş yapmak istediler. Çetin ise bu 26 torpilliyi, doğrudan Meclis kadrolarına atayarak, sorunu aştı. Çetin'in bu tavrı, TBMM Başkanlık Divanı üyeleri ile yıllardır Meclis'te geçici kadroda çalışan memurların tepkisini çekti. Ancak Çetin, bu tavrıyla TBMM Başkanlığı'na karşı açılan davaların düşmesini sağladı.

Ataması yapılan 26 kişi ve kadroları şöyle:

Çiğdem Sak: el süslemecisi, Yasemin Yıldız: terkipçi, Meltem Karaçelik: koruma memuru, Hülya Kalaycı: koruma memuru, Mine Acar: mobilyacı, Gülay Çıkıt: mobilyacı, Ayhan Zorluoğlu: kurşuncu, Hediye Kantar: koruma memuru, Faruk Yavrutürk: koruma memuru, Rukiye Türkyılmaz: kalfa, Hatice Tezcan: marangoz, Aysel Kalay: marangoz, Füsun Cenan: usta, Şükrü Özkılıç: taşçı ustası, Zühal Cengiz: el süslemecisi, Nilay İder: el süslemecisi, Nuray Yıldız: usta, Semra Karaca: memur, Yıldız Tokgöz: memur, Ayşegül Kalander: memur, Demet Ferman: memur, Berrin Yolsal: memur, Muhterem Fındık: memur, Özcan Cengiz: memur, Semiha Şentürk: memur, Dürdane Doğan: dizgi operatörü.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!