Dava şerefimizi artırdı

Güncelleme Tarihi:

Dava şerefimizi artırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 1997 00:00

Haberin Devamı

RP lideri Erbakan, açılan kapatma davasının ‘‘şereflerini artırdığını’’ söyledi. Erbakan, RP hakkında dava açılmasının önemli olmadığını, Anayasa Mahkemesi'nin vereceği kararın önemli olduğunu savunarak, ‘‘Karar, inşallah RP'nin destanlarına destan katacaktır’’ dedi.

Refah Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, Anayasa Mahkemesi'nde üç gün süren sözlü savunmalarının ardından dün geldiği Gaziantep'te gövde gösterisi yaptı. Tekbir sesleri eşliğinde namaz kılıp, cami açılışı yapan Erbakan, RP'li belediyelerin Koordinasyon Toplantısında kendisine yöneltilen soruları da yanıtladı. Erbakan, İslamcı gazetelerde Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'a aften yer alan ‘‘4 milyon üyesi de Şevki Yılmaz gibi olsa RP'yi kapatmak mümkün değil’’ sözlerinin hatırlatılması üzerine şöyle konuştu: ‘‘Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde hukuk kuralları işler. Ondan dolayı hukuk kuralları karşısında çağdaş normlara uyarak parti kapatma dönemi arkada bırakıldı. Başsavcı, böyle bir mütalaa söylediyse doğru söylüyor.’’

Erbakan, daha sonra Hacı Süleyman Aytekin Camii'ne geçerek cuma namazı kıldı. Erbakan'ın açılışını yaptığı cami, Türk bayraklarıyla süslendi. Erbakan, daha sonra RP'li Şehit Kamil Belediyesi'nin yaptırdığı ve içinde hamam, düğün salonu, aşevi, kütüphane, halı saha ve mescitin bulunduğu sosyal tesislerin açılışını yaptı.

BAŞKAN ERDOĞAN

RP'nin kapatılması halinde adı yeni partinin liderliği için geçen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da toplantı için geldiği Gaziantep'te güç gösterisi yaptı. Erbakan'ı kente gelişinde havaalanında karşılayan Erdoğan, sosyal tesislerin açılış töreninde kürsüye RP'lilerin ‘‘Başkan Erdoğan’’, ‘‘Türkiye seninle gurur duyuyor’’ sloganları eşliğinde çıktı. Erdoğan anons edilirken, RP'nin seçim şarkısı olarak kullandığı Fetih Marşı'nın dizelerinin okunması da dikkat çekti. Türkiye'nin güçlü bir ülke olduğunu vurgulayan Erdoğan, ‘‘Yeter ki bu milletin önünü tıkamasınlar’’ dedi. Erdoğan sözlerini ‘‘Birbirimizi sevelim, Allah rızası için sevelim. Bu ülke hepimize yeter' diye tamamladı.

Gaziantep'in CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan da, açılışta yaptığı konuşmada, ‘‘Birbirimizi kabullenmek zorundayız. Düşüncelerimiz farklı bile olsa birbirimize tahammül etmek zorundayız. Çünkü, barış ve dostluğa her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulan günleri yaşıyoruz. Bu birlik ve bütünlük Türkiye'yi çok daha büyütecek bir güçtür’’ dedi.

KARATEPE'DEN PROTESTO

10 Kasım'la ilgili sözleri nedeniyle şimşekleri üzerine çeken ve kapatma davasında önemli kanıtlar arasına girince partiden ihracından sözedilmeye başlanan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Şükrü Karatepe'nin dün Gaziantep'e gelmemesi dikkat çekti. Erbakan'ın da katıldığı RP'li Belediyeler toplantısına gelmeyip, Ankara'ya giden Karatepe'nin bu tavrı RP kulislerinde ‘‘protesto’’ yorumlarına yolaçtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!