Dava izlemeye kapandı gazlar açıldı

Güncelleme Tarihi:

Dava izlemeye kapandı gazlar açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2013 01:34

Gezi Parkı protestoları sırasında Ethem Sarısülük’ü başından vurarak öldüren polis Ahmet Şahbaz’ın yargılandığı davanın 2’nci duruşmasında olaylar çıktı.

Haberin Devamı

Ankara 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk oturumuna peruk, takma bıyık ve gözlükle katılan sanık polis Ahmet Şahbaz, bu kez salona gelmedi. Duruşmaya Şahbaz’ın avukatı ile Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük, oğulları Mustafa ve İkrar Sarısülük’ün de aralarında bulunduğu aile fertleri ile çok sayıda şikâyetçi avukatı katıldı. Duruşmaya CHP’li milletvekilleri Hüseyin Aygün, İlhan Cihaner, Aykut Aydoğdu, Aylin Nazlıaka ve HDP Genel Başkanı Sebahat Tuncel izleyici olarak katıldı. Mahkeme daha önce yaşanan olayları gerekçe gösterip duruşmayı basına ve izleyicilere kapatma kararı aldı. Geçen oturumda güvenliği çevik kuvvet sağladığı için olay çıkmıştı. Bu nedenle dünkü oturumda güvenliği jandarma sağladı.

KÖPEKLE ARAMA

Duruşma öncesi jandarmanın, özel eğitimli köpekle bomba araması yapmak istemesine Sarısülük ailesi tepki gösterdi. Mahkeme Başkanı, aramanın güvenlik nedeniyle yapıldığını belirterek, herkese dışarı çıkmasını söyledi. Sarısülük ailesinin avukatı Murat Yılmaz, “Buradaki jandarma değil Genelkurmay Başkanı olsa dahi bize kimlik soramaz. Benim muhatabım sizsiniz. Bana kimlik kontrolü yapılırsa ben de yaparım. Hatta size de yaparım” dedi. Daha sonra avukatlar dışarı çıkarıldı ve bomba araması yapıldı. Müdahil avukatların talebi üzerine jandarma salondan çıkarıldı. Bu sırada Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfı Sarısülük mahkeme başkanına, “Ben katil polisin suratını görmek için geldim. Senin yüzünü görmek için değil. Jandarmayı niye çağırdınız buraya?” dedi. Sarısülük’ün avukatlarının sanık polis Ahmet Şahbaz’ın tutuklanması talebini mahkeme reddetti. Şahbaz’ın avukatları ise müvekkillerinin can güvenliği nedeniyle duruşmadan vareste tutulmasını ve ifadesinin görevli olduğu Şanlıurfa’dan telekonferans sistemiyle alınmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti. Şahbaz’ın ifadesi telekonferans yoluyla alınacak. Duruşma 2 Aralık 2013 tarihine ertelendi.

18 GÖZALTI

Haberin Devamı

ŞAHBAZ’ın tutuksuz yargılanacağı haberi adliye dışına ulaşınca, bekleyenler kararı protesto ettiler. Bu sırada bir grup adliyenin camlarını kırınca polis, gaz bombası, ilaçlı tazyikli su ile gruba müdahale etti. Dağılan eylemciler ara yollarda trafiği kapattı. Polis müdahalesi buralarda da sürdü. Gazdan, Ankara Adliyesi’nde bulunan vatandaşlar da etkilendi. Adliye önüne tekerlekli sandalyeyle gelen engelli bir genç kız, yoğun gaz nedeniyle bayıldı. Polis, 18 kişiyi gözaltına aldı. Müdahalenin ardından bir grup, Güvenpark’ta Ethem Sarısülük’ün hayatını kaybettiği yerde toplandı. Buraya İstanbul Gezi Parkı’ndan getirilen toprağı bırakan grup, yapılan açıklamaların ardından dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!