Darısı yeni Oscar'a

Güncelleme Tarihi:

Darısı yeni Oscara
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

Antalya'da düzenlenen Altın Portakal Filmi Festivali, tüm tartışmaları, süprizleri, hoşlukları ile sona erdi.

Festivalin anlamını oluşturan ‘‘Barış’’ temasının işlendiği dakikalarda Türk-Yunan Kadınları Barış Girişimi üyesi milletvekillerinin yayımladıkları bildiri okundu. Bildiri, Yunan Milletvekili Elsa Papadimitrio tarafından Türkçe, Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul tarafından da Yunanca okundu.

Gecenin en önemli sürprizini 5 dalda Altın Portakal'a değer görülen ‘‘Güle Güle’’ filmi yaptı. Türker İnanoğlu Vakfı'nın organize ettiği Halk Jürisi tarafından da festivalin ‘‘En İyi Filmi’’ seçilen Güle Güle, vakıf tarafından 10 bin dolarla ödüllendirildi. ‘‘Abuzer Kadayıf’’ ise eli boş döndü.

PLAKET VE NOSTALJİ

Kültür Bakanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul'u festivale katkılarından dolayı özel bir plaketle ödüllendirdi. Gecenin sonunda Candan Erçetin, Türkan Şoray'ın eski filmlerinde kullandığı kıyafetlerin ve makyajın benzeri ile sahneye çıkarak izleyicilere nostalji yaşattı.

ÖDÜL KIYAFETİ DEĞİL

Ödül törenine katılan sanatçıların büyük bölümü takım elbise ve gece kıyafeti giydi. Ödül alanlardan sadece Ali Sürmeli spor kıyafetle geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!