Darçın, Hoca'yı kovdu!

Güncelleme Tarihi:

Darçın, Hocayı kovdu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

‘RP’nin kasası' olarak bilinen ve partinin Balgat'taki Genel Merkez binasının sahibi olan Beşir Darçın, 2 aydır kira öndenmediği gerekçesiyle Erbakan'a protesto çekti. Bunun üzerine Erbakan, binayı önceki gün boşalttı.

Kamuoyunda ‘RP’nin kasası' olarak bilinen Beşir Darçın, kapatılan RP'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ı binasından attı!

RP'nin Balgat Semti'nde bulunan genel merkez binasının sahibi olan Beşir Darçın'ın ETAŞ Şirketi, 2 aydan bu yana kira ödenmediğini gerekçe göstererek sözkonusu binanın boşaltılmasını isteyen protestoyu Erbakan'a ulaştırdı. Protesto üzerine Erbakan da, binayı önceki gün resmen boşaltmaya başladı. RP tabelasını indirten Erbakan, yeni genel merkez binası olarak da Balgat 3'üncü sokakta bulunan ve yine Beşir Darçın'a ait, daha önce eğitim merkezi olarak yararlanılan binayı seçti. RP'nin tabelası binanın dışına asılırken Başkanlık Divanı üyelerinin eşyaları ve Emanet Defterine kaydedilen bazı malzemeler de bu binaya taşındı.

Erbakan, ETAŞ Şirketi'ne ait binayı resmen boşalttığını bir yazıyla önceki gün Ankara Valiliği'ne bildirdi. RP'nin yeni adresinin 3'ncü Sokak olduğu da kaydedildi. RP Genel Başkan Yardımcısı Rıza Ulucak, ‘‘Bu binayı hatıra olarak saklayacağız. Yeni yerimize taşındık. Burası kadar olmasa da mütevazı bir binamız var’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!