‘Darbe’yi atın

Güncelleme Tarihi:

‘Darbe’yi atın
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2001 00:00



Haberin Devamı

Başbakan Bülent Ecevit, Türkiye'nin demokrasiden uzaklaşmasının dünyanın da kabul etmeyeceğini belirterek, ‘‘Artık darbe sözcüğünün, siyaset sözlüğümüzden çıkmasını istiyorum’’ dedi. Ecevit, dün partisinin Meclis Grubu'nda darbe söylentileri ile yolsuzluk soruşturmalarına değindi. Ecevit, şu mesajları verdi:

YAPAY AKINTI

Geçen yıl ekonomik ve mali krizin üstesinden kısa sürede gelebildik. Bu gerçek, Türk ekonomisinin gücünü ve 57. Hükümet'in kararlılığını göstermektedir. Fakat bu yılbaşından beri yapay bir siyasal akıntıya sürüklenmeye başladık. Durup dururken demokrasi ve darbe tartışmaları gündeme gelmeye başladı. Bu tartışmalar toplumdan kaynaklanmıyor. Toplumun üst tabakalarındaki sınırlı bazı kesimlerden kaynaklanıyor. Türkiye'de demokrasiden kuşku duyulduğu havasını vermek kabul edilemez. Bu konuda herkesi uyarmak isterim.

DEMOKRASİ EBEDİ

Türkiye bu ortamda eğer demokrasiden uzaklaşırsa, bunu dünya ve insanlık kabul etmez. Kaldı ki, bu sözkonusu olmayacaktır. Fakat bazı sınırlı çevrelerin, sanki Türkiye'de demokrasi tehlikeye sürüklenirmiş veya sürüklenmeliymiş gibi bir hava yaratılması, kendi kendimize, kendi ulusumuza haksızlık olur. Bu tartışmalar ekonomimizi ve istikrarı sarsabilir. Darbe sözcüğünün, artık siyaset sözlüğümüzden çıkmasını istiyorum.

ADALETE GÜVENİN

57. Hükümet'in önde gelen başarılarından biri yolsuzlukların üzerine kararlılıkla yürümesidir. Başka hiçbir hükümet döneminde, yolsuzlukların üzerine bu ölçüde kararlı ve tutarlı şekilde yürünmemiştir. Bunda tabii hükümetin, siyasal iradesi en büyük etkendir. Bu kadar yaygın ve kapsamlı denetimler, soruşturmalar daha önce görülmediği için benim de başıma birşey gelir mi kaygısı maalesef yaygınlaşıyor. Özellikle parasal etkinliklerle ilgili kesimlerde ve bankalarda, bu kaygı yer yer işlerin durmasına bile yol açabilir kaygısını taşıyorum. Onun için incelemelerde, ödünsüz, ama çok özenli ve dikkatli davranılması gerekiyor. Bütün bürokratların ve banka kesimindeki yurttaşlarımıza da Türk adaletine güvenmelerini telkin ediyorum. Türk adaleti hiçbir haksızlık yapmadan gerekli soruşturmaları gerçekleştirecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!