Darbe Komisyonu, Demirel'i dinledi

Güncelleme Tarihi:

Darbe Komisyonu, Demireli dinledi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2012 14:12

9. Cumhurbaşkanı Demirel, bugün Güniz Sokak’taki evinde Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’nu konuk etti. Demirel, Komisyon'a ''İşiniz fevkalade zor. Anlatacaklarımı 3 saat içinde toparlamaya çalışacağım'' dedi.

Haberin Devamı

TBMM Darbeleri Araştırma ve İnceleme Komisyonu, bilgisine başvurmak üzere 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in Güniz Sokak’taki evine geldi. Komisyon Başkanı AKP Milletvekili Nimet Baş başkanlığındaki heyet, beyaz bir minibüsle Süleyman Demirel’in Güniz Sokak’taki konutuna ulaştı.

DEMİREL, VEKİLLERİ EVİNDEN AĞIRLADI / Foto Galeri

DARBE KOMİSYONU HEYETİ DEMİREL'İN EVİNE BÖYLE GELDİ / WEB TV

Demirel, görüşmeye minibüsle gelen 11 komisyon üyesini toplantının yapıldığı çalışma odasının girişinde tek tek ellerini sıkarak karşıladı.

Toplantının başlangıcında gazetecilerin görüntü aldığı sırada açıklama yapan Demirel, darbelerle ilgili kendisinin de görüşlerine başvurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Demirel, “Çalışmalarınıza yardımcı olmak için elimden gelen gayreti göstereceğimden emin olun” dedi.

Haberin Devamı

Konunun fevkalade komplike ve karışık, asgari 50 yıla yayılmış olduğunu belirten Demirel, “Allah size kolaylık versin. Zor bir işle görevlendirildiniz. TBMM'nin şanına layık çalışma yapacağınızdan eminim” diye konuştu.

Demirel, çalışmayı 3 saatte tamamlamayı düşündüğünü de ifade ederek, bu sürenin yetmemesi halinde ucunun açık olduğunu da söyledi.

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, 9. Cumhurbaşkanı Demirel'i, 1960 darbesi, 1971 muhtırası, 1980 darbesi ve 28 Şubat sürecine tanıklık etmesinden dolayı dinlemeye karar vermişti.

ZİYARET SONA ERDİ

Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’nun 9. Cumhurbaşkanı Demirel'i ziyareti sona erdi. Çıkışta Nimet Baş Demirel’in “Her hal ve şartta darbeler kötüdür ve ülkemiz bir daha asla böyle dönemler yaşamasın. Çünkü 60 ihtilali olmasaydı, Türkiye bugün farklı bir yerde olurdu.” dediği açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!