Darbe ihbarında Terzi de varmış

Güncelleme Tarihi:

Darbe ihbarında Terzi de varmış
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2017 00:00

Genelkurmay Karargâhı’nı işgal davasında savunma yapan, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın eski başdanışmanı albay Orhan Yıkılgan, Kasım 2015 ve Şubat 2016 tarihlerinde çok ciddi iki darbe ihbarı geldiğini öne sürdü. Yıkılgan, “Şubat 2016 tarihinde gelen ihbardaki darbe yapacak generallerden birinin Semih Terzi olduğu söylendi. Ciddiye aldım ve komutana arz ettim” dedi.

Haberin Devamı

KARARGÂH davasının 10’uncu duruşmasında, darbe toplantılarına katılıp görevlendirme yaptığı iddia edilen ve suç tarihinde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın başdanışmanı olan Albay Orhan Yıkılgan savunma yaptı. Hulusi Akar’ın Genelkurmay Başkanı olunca kendisini başdanışman olarak yanına aldığını belirten Yıkılgan, “FETÖ’cü, darbeci değilim. Ama olayların içinde bulundum. FETÖ’cü olmadığıma referansım ise Hulusi Akar’dır” dedi. Kasım 2015 ve Şubat 2016’da çok ciddi olduğunu düşündüğü iki darbe ihbarının geldiğini anlatan Yıkılgan şu iddiaları dile getirdi: “Kasım 2015’te bir rapor geldi. 15 Temmuz benzeri bir darbe girişiminin olabileceği gibi rapordu. Bununla ilgili çalışmalar yapıldı. İkinci Başkan Yaşar Güler çeşitli çalışmalar yaptırdı. Böyle bir ihtimal var mı, yok mu? En sonunda ‘böyle bir çapta böyle bir şey olamaz’ diye bir karar verildi. Müteakiben Şubat 2016’da, ciddi olduğu için komutana arz ettiğim bir konu oldu.

5 GENERAL DARBE HAZIRLIĞINDA
4 üs komutanı, yani dört havacı generalle, bir karacı generalin darbe hazırlığı içinde olduğuna ilişkin raporun, MİT Müsteşarlığı tarafından Başbakanlığa sunulduğu... O zamanki Başbakan Davutoğlu. Bunun ciddi iddialar içerdiği yönünde bir bilgi aldım, Özel Kuvvetler’den bir albaydan. Sonra komutan bilmeyebilir bunu diye, MİT Müsteşarı’yla görüşmeden önce bilmiyorsa bu konuyu görüşsünler diye ben bunu kendisine arz ettim. Her ay bununla ilgili olarak ulusal ve uluslararası basında çıkanları komutana arz ettim. Cumhurbaşkanına giderken bu notları da yanında götürüyordu.”
“Darbe hazırlığındaki generallerin kim olduğu” sorusuna Yıkılgan, “İsimlerini bilmiyorum. Biriyle ilgili benim konuştuğum kişi, Semih Terzi olabileceğini düşündüğünü söyledi. Bu konuyu Genelkurmay Başkanı’na verdiğim nota yazmadım. Çünkü şüphe vardı. MİT’te zaten bu isimler var” iddiasında bulundu. Terzi, 15 Temmuz’da Silopi’den, Ankara’daki Özel Kuvvetler Komutanlığı komutasını almaya gelen darbeci general olarak biliniyor. Terzi’yi, şehit Astsubay Ömer Halisdemir vurmuştu.

O.K.’NIN İFADESİ GETİRİLSİN
Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, sanık savunmalarında sürekli ihbarcı Pilot Binbaşı O.K,’nın ifadesinin gündeme geldiğini, bu ifadenin savcılık ve mahkemedeki dosyada bulunmadığını belirterek, “İmzalı bir ifade varsa isteyelim” talebinde bulundu.

AKINCI'YA ÇAT KAPI
YURTTA Sulh Konseyi üyesi olduğu iddia edilen ve suç tarihinde Jandarma Genel Komutanlığı’nda yarbay olan Murat Koçyiğit, 15 Temmuz gecesi Akıncı Üssü’ne arkadaşı Albay Ahmet Özçetin’e, Harekât Başkanı olarak atanınca ‘hayırlı olsun’a gittiğini ileri sürdü. “Özçetin ne zaman atanmıştı” sorusuna da Koçyiğit “Ağustos 2015’te” karşılığını verdi. “Ziyareti 1 yıl sonra mı yaptınız” diye sorulunca Koçyiğit, “Ben müsait olduğum zamanı bugüne ayarlamışım. Bu tarih en büyük hayal kırıklığımdır” dedi. “Ziyaret öncesi Özçetin’i aradınız mı” sorusunu da “Annemi ziyarete giderken hazırlık yapmasına meydan vermemek için çat kapı giderim” diye yanıtladı.

BIYIKLI TEPKİ
Savunmasında üsse sivil olarak gittiğini söylemesi üzerine Koçyiğit’e, Akıncı’da üniformalı olduğunu gösteren fotoğrafları gösterildi. Koçyiğit, “Hayır, koridorda gezen ben değilim” dedi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Oğuz Dik, “Bıyık bırakınca bizi kandıracak mısınız” sözleriyle, Koçyiğit’e tepki gösterdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!