Dansçılıktan yönetmenliğe

Güncelleme Tarihi:

Dansçılıktan yönetmenliğe
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Sindirella ‘‘Ever After’’ filminin senaryo yazarı ve yönetmeni Andy Tennant sinemaya ‘‘Grease’’ filminde dans ederek başlamış.

O zamanlar 11 yaşında olan Tennant, Şikago'da okulun dans grubundaymış ve ‘chorus line’ denilen dansçıların arasındaymış. ‘‘Grease’’ filmi için küçük dansçılar arayan film şirketine Tennant'ın adı verilmiş. Böylece John Travolta ile aynı sahnede dans etmiş. ‘‘Grease’’in devamındaki filminde de Tennant'ın sahne macerası sürmüş.

O günlerde kafasını sinemayı takmış. Liseyi bitirince John Houseman California Üniversitesi'nde tiyatro bölümünü seçmiş. Bu arada senaryolar da yazmaya başlamış. İlk ciddi filmi ‘‘It Takes Two’’da başrolleri Kirstie Alley ve Steve Guttenberg ve ikizler Mary-Kate ve Ashley Olsen'le paylaşmış. Film, kendisinin tam bir komedi yönetmenliğine soyunduğunu ortaya koydu.

Beyazperdeden sık sık televizyona geçen Tennant ‘‘Moving Target’’ ve ‘‘What She Doesn't Know’’ adlı dizi filmlere senaryo yazmış. ‘‘Sindirella’’da başrolü oynayan bir zamanların harika çocuğu ve ET filminden tanıdığımız Drew Barrymore'u televizyon filmi ‘‘The Amy Fisher Story’’de yöneten Tennant, ‘‘O gerçekten nefis bir yıldız. Genç olmasına rağmen büyük deneyimi var’’ sözleriyle tanımlıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!