Danıştay'dan meslek liselilere müjde!

Güncelleme Tarihi:

Danıştaydan meslek liselilere müjde
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2006 13:16

Danıştay, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) üniversiteye giriş sınavında meslek lisesi öğrencilerinin kendi alanlarında bir programı tercih etmeleri halinde aldıkları ek puanın katsayısını düşürme kararına vize vermedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın imam hatipliye çifte diploma veren Açık Öğretim Lisesi Yönetmeliği’nin yürütmesini durduran Danıştay, YÖK’ün de katsayı uygulamasına ilişkin kararının yürütmesini durdurdu.

Danıştay, YÖK’ün 22 Haziran 2005 tarihli Genel Kurul’da, bir mesleğe yönelik program uygulayan orta öğretim kurumlarından mezun olanlara, aynı alanda öğretim yapan yüksek öğretim kurumlarını tercih etmeleri halinde verilen ek puanın katsayısını 0.24’ten 0.08’e düşürülmesini dava eden öğrenci velisini haklı buldu. Danıştay 8’nci Daire’de görüşülen davada kararın yürütmesinin durdurulması kararlaştırıldı.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı, Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararını bir programa yönelik eğitim veren meslek liselerine göndererek, okulları bilgilendirdi.

Haberin Devamı

KATSAYI NİYE DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

YÖK, 22 Haziran 2005 tarihli toplantısında meslek lisesi öğrencilerine kendi alanlarında bir programı tercih etmeleri halinde verilen ek puanın katsayısını 0.24’ten 0.08’e çekerek, 2 yıllık meslek yüksekokulları ile 4 yıllık mesleki teknik okullara nitelik getirmeyi amaç edinmişti. Bu doğrultuda katsayı düşürülerek meslek lisesi öğrencilerinin yanı sıra genel lise öğrencilerinin de meslek yüksekokulları ile mesleki ve teknik okullara girişinin önü açılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!