Danıştay ‘Dur’un dedi

Güncelleme Tarihi:

Danıştay ‘Dur’un dedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2015 01:29

Antalya’da Aleviler tarafından kutsal sayılan Dur Dağı’ndaki mermer ocağına karşı açılan davada, firma lehine verilen kararı Danıştay bozdu.

Haberin Devamı

ANTALYA’nın Elmalı ilçesi Tekke köyünde Alevilerce kutsal sayılan Abdal Musa Dergâhı’nın da bulunduğu Dur Dağı’nda, RK Marble adlı Hint firmasına ait mermer ocağının faaliyetinin durdurulması ve ruhsat iptaline ilişkin, Tekke Köyü Abdal Musa Kültürünü Araştırma ve Yaşatma Derneği ile köylülerce dava açmıştı.

İTİRAZA RET

2011’de Antalya 3’üncü İdare Mahkemesi, mermer ocağının faaliyetinin durdurulmasına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mermer ocağı, bu kararla birkaç ay kapalı kaldı. 3 üyeden 2’si değişen aynı mahkeme, yeniden yaptığı değerlendirmede, yürütmeyi durdurma kararını bozdu.
Mahkeme, ruhsat iptaline ilişkin talebi de reddetti. Bu karar üzerine dernek yönetimi ve köylüler, Antalya 3’üncü İdare Mahkemesi’nin kararını Danıştay’a taşıdı. Danıştay 8’inci Dairesi, yerel mahkemenin firma lehine verdiği kararın bozulmasına hükmetti. Danıştay’ın bu kararına, şirket itiraz etti. İtiraz üzerine Danıştay 8’inci Dairesi, karar düzeltme isteminin incelenmeksizin reddine, Antalya 3’üncü İdare Mahkemesi’nce verilen kararın bozulmasına ve dosyanın aynı mahkemeye gönderilmesine oyçokluğuyla karar verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!