Danıstay’da 3 savcıyı değiştirdiler

Güncelleme Tarihi:

Danıstay’da 3 savcıyı değiştirdiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2012 00:00

Siyaset Meydanı’nda MİT’çilerin soruşturulması için Başbakan Erdoğan’dan izin istenmesini değerlendiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu “Başbakan izin vermezse Danıştay’a gidecek. Ama bu hafta bir operasyon yapıldı Danıştay’da. İzni verecek olan Danıştay 1’inci Dairesi’nin 3 savcısı değiştirildi” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İstanbul Savcılığının MİT Müsteşarı ve yardımcılarının soruşturulması için yeni yasa gereği Başbakandan izin istemesiyle ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, Siyaset Meydanı programında, “Savcı izin istedi Başbakan’dan. Başbakan izin vermezse Danıştay’a gidecek. Ama bu hafta bir operasyon yapıldı Danıştay’da. İzni verecek olan Danıştay 1’inci Dairesi’nin 3 savcısı değiştirildi. Bana hangi yargı bağımsızlığından bahsedeceksiniz bu ülkede?” dedi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

 “Herkes gidip savcıya ifade vermelidir. Almanya’da savcı cumhurbaşkanı hakkında soruşturma açıyor ve o cumhurbaşkanı görevini bırakıyorsa, benim ülkemde bir bürokrat hakkında soruşturma açılınca, kıyameti koparıyorsunuz, neden? Olay bürokratın ifadesini almak değil, olay Başbakan’a ulaşacak da ondan. ‘Seçilmişleri atanmışlara kurban etmeyiz’ diyen Başbakan, kendisine ulaşılmasını engelledi. Seçilmiş olan Başbakan, kendisini korumaya aldı. Kendi ülkesinin geleceğini yabancı istihbarat örgütlerine teslim eden, onun istihbaratıyla yola çıkan bir hükümet, her zaman Uludere’de olduğu gibi açmazlarla karşı karşıya kalır. İstihbarat içerden gelmediğine göre, o zaman istihbarat dışarıdan geldi. Eğer dışarıdan geldiyse vahim durum oradan başlıyor. 2 kaynaktan gelebilir. İsrail veya Amerika kaynaklıdır. Bu işin sorumlusu hükümettir.”  

Karakullukçu: İlgisi yok

Haberin Devamı

SORUŞTURMA izinleriyle ilgili itirazlara bakan Danıştay 1. Dairesi, sekiz üyeden oluşuyordu. Bu ayın başında toplanan Danıştay Başkanlar Kurulu yeni bir görevlendirme yaptı. Danıştay 1’inci Daire üyeleri Ahmet Başpınar, Abdullah Dörtlemez ve Muzaffer Dilek başka dairelerde görevlendirildi. Bu görevlendirmenin ardından Muzaffer Dilek emekliye ayrıldı. Danıştay 1. Dairesi’nde ise Galip Tuncay Tutar görevlendirildi. Böylece 1’inci Daire’deki üye sayısı sekizden altıya düştü.  Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu Hürriyet’e, iş yükünün azaltılması için yeni bir planlama yaptıklarını ve 32 üyenin yerlerinin değiştirildiğini söyledi. Karakullukçu, “Biz bu planlamaları yaptığımızda ortada MİT davası diye birşey yoktu. Öküzün altında buzağı aramasınlar. Bu görevlendirmelerin bu konularla hiç ilgisi yok” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!