Danirmarka Parlamento Başkanı TBMM'de

Güncelleme Tarihi:

Danirmarka Parlamento Başkanı TBMMde
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2007 11:01

TBMM Başkanı Bülent Arınç, Danimarka Parlamento Başkanı Christian Mejdahl ile görüştü.

Haberin Devamı

Arınç, TBMM'deki görüşme öncesi yaptığı açıklamada, Mejdahl'in, Türkiye'yi ilk kez ziyaret ettiğini belirtti.

Mejdahl'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Arınç, bu ziyaretin, iki ülke parlamentoları arasındaki ilişkiler açısından iyi bir başlangıç olduğunu kaydetti.

Bülent Arınç, geçen yıl Kopenhag'ta yapılan AB Parlamento Başkanları toplantısına katıldığını anımsatarak, burada Mejdahl ile bir araya geldiğini söyledi.

Türkiye'nin, Danimarka ile geçmişten bu yana ilişkileri bulunduğunu ifade eden Arınç, “Hükümetler ve parlamentolar arası ilişkilerin güçlü olmasını, parlamento başkanları olarak da birbirimizi ziyaret etmek istiyoruz” diye konuştu.

TBMM Başkanı Arınç, Danimarka'da dostluk grubu geleneği bulunmadığına işaret ederek, ihtisas komisyonlarının, birbirleriyle deneyimlerini paylaşmalarını istediklerini kaydetti. Bu ilişkilerin zayıf olduğunu belirten Arınç, TBMM AB Uyum Komisyonu'nun 2004'te Danimarka'yı ziyaret ettiğini hatırlattı.

Haberin Devamı

Danimarka'da 50 bini aşkın Türk'ün bulunduğuna dikkati çeken Arınç, bunun, iki ülke arasında dostluğu artıran önemli bir unsur olduğunu vurguladı.

“UZUN VE ZORLU BİR SÜREÇ”

Danimarka Parlamento Başkanı Mejdahl de parlamentolarında dostluk grubu bulunmadığını ancak ülkeler arası ziyaretlerle bu eksikliği gidermeye çalıştıklarını belirtti.

Mejdahl, Danimarka Milli Eğitim Bakanının önümüzdeki aylarda Türkiye'ye gelmek istediğini vurguladı.

Christian Mejdahl, Türkiye'nin son derece ilgi çekici ve güzel bir ülke olduğunu ifade etti.

Bu dönemin, AB konusunda Türkiye ve Danimarka için son derece önemli bir dönem olduğuna işaret eden Mejdahl, “Uzun ve zorlu bir süreç, bunu biliyoruz. Karşılıklı olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!