Daniel bebeğe Türk sütanne

Güncelleme Tarihi:

Daniel bebeğe Türk sütanne
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2010 16:24

MUĞLA'da anne ve babasını trafik kazasında kaybeden İzlanda uyruklu 7 aylık Daniel Johanson Arneson adlı bebeğe Muğla Devlet Hastanesi'nde görevli hemşire Selda Köse sütannelik yaptı. Kendisinin de 10 aylık bebeği olan Selda Hemşire “Daniel benim 2'nci oğlum oldu” dedi.

Haberin Devamı

İŞTE DANIEL BEBEK - FOTO GALERİ

Tatil için Türkiye'ye gelen Arneson Ailesi, Muğla- Denizli Karayolu Yaylasöğüt Mevkii'nde dün 14.30 sıralarında trafik kazası geçirdi. Johan Arneson (34) yönetimindeki 48 SD 634 plakalı kiralık otomobil, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak karşı şeride geçince karşı yönden gelen Sait Öztop (29) yönetimindeki minibüsle çarpıştı. 

Feci kazada, Johan Arneson ve eşi Dagbjortdora Trygvadottır Arneson (25) öldü. Turistlerin 7 aylık bebekleri ile minibüsün sürücüsü Sait Öztop ve yanındaki Mehmet Karabacaklı (71) yaralandı. Yaralılar 112 Acil Servis ambulansıyla Muğla Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. İzlandalı turistlerin cesetleri Ula Sağlık Ocağı Morgu’na kaldırıldı. İzmir İzlanda Konsolosluğu'ndan yetkililer hastaneye gelerek bir süreliğine bebeğe sahip çıkılmasını istedi.

Bu süre içinde de Daniel bebeğe, Muğla Devlet Hastanesi Çocuk Cerrahi Servisi’nde görev yapan 2 yıllık evli ve 10 aylık bebek sahibi hemşire Selda Köse sütannelik yapmaya başladı. Talihsiz bebeğin başına gelenlere üzüldüğünü ifade eden hemşire Selda Köse, “Benim de 10 aylık bir oğlum var. Küçük çocuğun durumunu görünce çok üzüldüm. Onu kucağıma alarak bağrıma bastım. Sütannelik yapmak çok güzel bir duygu. Kendi çocuğum gibi sevdim. Hayatımın bundan sonraki bölümünde hep onunla görüşmek istiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

DANIEL BEBEĞE VEDA

Anne ve babasını trafik kazasında kaybettikten sonra kaldırıldığı Muğla Devlet Hastanesi'nde görevli hemşire Selda Köse'nin sütannelik yaptığı İzlanda uyruklu 7 aylık Daniel Johanson Arneson, İzlanda İzmir Fahri Konsolosu Esat Kardıçalı ve eşi İclal Kardıçalı'ya teslim edildi. İclal Kardıçalı, “Bebeğin yakınları İzmir'e gelecek. Bebeği amcası ve teyzesine teslim edeceğiz” dedi. Daniel bebeğin hastaneden ayrılışı sırasında sütannesi Selda Köse de duygusal anlar yaşadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!