Dalgıçlar 30 bin liralık alacaklarını istiyor

Güncelleme Tarihi:

Dalgıçlar 30 bin liralık alacaklarını istiyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2010 15:57

GÜMÜŞHANE’de yaklaşık altı ay önce cipiyle Torul Barajı Gölü'ne uçarak yaşamını yitiren Ak Parti Gümüşhane İl Yönetim Kurulu üyesi işadamı Fahri Aydın’ın cesedini ve aracı günler sonra bularak çıkaran dalgıçlara 30 bin lira tutan borcun ödenmediği belirtildi.

Haberin Devamı

Ekip oluşturup otomobili ve cesedi çıkardıklarını söyleyen Rize Karadeniz Dalgıçları Spor Kulübü Başkanı Rıza Birkan, “Ak Parti yöneticilerine işin maliyetinin 30 bin lira olduğunu anlattık, paranın önemli olmadığını söylediler. Ama hala parayı ödemediler” dedi. Ak Parti Gümüşhane İl Başkanı Yusuf Özgün, “Valilikle de konuştuk. Parayı bir şekilde ayarlayıp vereceğiz. Bugün yarın ödeme yapılır” dedi.

İşadamı Fahri Aydın, 23 Ağustos 2009 günü İstanbul’dan Gümüşhane’ye dönerken, 29 AK 575 plakalı cipi ile Torul Baraj Gölü'ne uçtu. Kazayı kimse görmedi. Yapılan araştırmalar sonucu kayalık bölgede cipin düşen stepnesi bulununca, aracın gölete uçtuğu anlaşıldı. Arama çalışmaları için çağırılan Rize’deki Karadeniz Dalgıçları Spor Kulübü Başkanı Rıza Birkan öncülüğündeki ekibin yaptığı dalış sonrasında cipin gölün 62 metre derinliğinde olduğu ve işadamı Fahri Aydın'ın cesedinin de araçta sıkıştığı saptandı.

30 BİN LİRA MASRAFTA ANLAŞMA

Dalgıç Rıza Birkan, o zaman Ak Parti Gümüşhane il yöneticilerine durumu anlattıklarını, aracı ve içindeki cesedi çıkarabilmek için Ankara ve İstanbul'dan ekipmanlarıyla 5 kişilik dalgıç ekibinin getirilmesi gerektiğini, bunun masrafının da 30 bin lira olduğunu söylediğini belirtti.

Ak Parti yöneticilerinin paranın önemli olmadığını, bunu ödeyeceklerini söyleyince ekip getirdiklerini, baraj gölündeki araç ile işadamının cesedinin çıkarıldığını kaydeden Birkan, aradan 6 ay geçmesine karşın paranın ödenmediğini ileri sürdü.

‘SÖZ VERİLEN ÖDEME YAPILMADI’

Karadeniz Dalgıçları Spor Kulübü Başkanı Rıza Birkan, Ak Parti il yöneticileriyle olan para anlaşmazlığını şöyle anlattı:
“Biz gölde aracın yerini tespit ettikten sonra bölgedeki diğer kurtarma ekipleri devreye girerek aracı çıkarmak istedi. Ancak yapılan çalışmalardan bir sonuç alamadılar. Bunun üzerine bizden yeniden yardım istendi. Biz de bu iş için Ankara ve İstanbul’dan 5 profesyonel dalgıcın özel ekipmanlarla bölgeye getirilmesi gerektiğini ve işin maliyetinin 30 bin lira olduğunu söyledik. Ak Parti'li yöneticiler bize, ‘Paranın önemi yok. Ne gerekiyorsa yapalım, aracı ve cesedi çıkaralım’ dediler. Biz de arkadaşlarımızı bölgeye getirttik. Yapılan çalışma ile aracı ve cesedi çıkardık. Ancak daha sonra Ak Parti'li yöneticilerle görüşmemizde bize sözü verilen ödeme yapılmadı. Artık telefonlarımıza da çıkmıyorlar. Biz de, İstanbul ve Ankara’dan getirttiğimiz arkadaşlara mahçup olduk. Sonuçta bu işin bir maliyeti var. O arkadaşların hepsi farklı işlerde çalışıyor. İşlerini bırakıp buraya geldiler, kendi malzemelerini kullandılar. Ama maalesef tüm girişimlerimiz sonuçsuz kaldı ve sözü verilen para ödenmedi.”

AK PARTİ İL BAŞKANI NE DİYOR?

Gümüşhane AK Parti İl Başkanı Yusuf Özgün, dalgıçlara para ödenmediğinin doğrulayıp, “Valilikle de konuştuk. Parayı bir şekilde ayarlayıp vereceğiz. Bugün yarın ödeme yapılır” dedi. Borcun Ak Parti ile ilgili olmadığını ileri süren Özgün, şunları söyledi:
“Oradaki vatandaşı baraj gölünden çıkarmak benim işim değil ki, ben niye ödeyeyim parayı? Valilik çıkaracaktı. AK Parti mi baraj gölünden çıkaracaktı? Oraya düşen kişi Ak Partili olmasaydı çıkarılmayacak mıydı? O para konuşması yapıldığında Vali ve Sivil Savunma yetkilileri de oradaydı. Hep birlikte konuştuk. Nihayetinde 30 bin lirayı benim cebimden verecek halim yok. Onun hayat sigortası var. Sigorta işlemleri bitince parası verilecek. Başka bir problem yok. Sigorta işlemlerinin gecikmesinden kaynaklanan bir gecikme oldu. Daha önce para valilikten verilecekti. Sonra hayat sigortası olduğu için vali parayı sigortaya ödettirelim dedi. Bugün yarın paraları ödenir.”

“SİGORTADAN PARA ALINDI”

Karadeniz Dalgıçları Spor Kulübü Başkanı Rıza Birkan da Ak Parti Gümüşhane İl Başkanı Yusuf Özgün'ün bu açıklamasından sonra, sigortadan paranın alındığını ancak kendilerine ödeme yapılmadığını ileri sürdü.
Baraj gölüne uçan Ak Parti yöneticisi işadamı Fahri Aydın'ın cesedini ve cipin çıkarılmasını ve ödenecek parayı Ak Parti İl Başkanı Yusuf Özgün ile konuştuklarını açıklayan Birkan, şu iddiada bulundu:
“Bu konuşma yapılırken İl Sivil Savunma Müdürü ile bizim derneğin başkan yardımcısı Burak Çakıroğlu da yanımızdaydı. Paramızın sigortadan alınıp ödeneceğini söylüyorlar. Buradan açıklıyorum. Sigortadan para alındı. Bunu bize bizzat görüştüğüm merhum iş adamı Fahri Aydın’ın eşi söyledi. 200 bin lira civarında para alınmış. Bunu da biliyoruz. Bugüne kadar bize bir cevap vermediler. Telefonlarımıza da çıkmıyorlar” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!