'Daha kaç kadın ölecek yeter artık'

Güncelleme Tarihi:

Daha kaç kadın ölecek yeter artık
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 22:38

Perşembe akşamı çöp dökmeye çıkarken kapısının önünde kurşunlanarak öldürülen dansçı Aynur Kanbur’un cenazesinde kadına şiddete isyan vardı. Arkadaşı Asena “Yeter artık, adalet istiyoruz, daha kaç kadın ölecek, kaç çocuğa tecavüz edilecek” diye haykırdı.

Haberin Devamı

ŞİŞLİ’deki evinde kurşun yağmuruna tutularak öldürülen ünlü grup ‘Mezdeke’nin dansçılarından Aynur Kanbur (49) için dün Zircirlikuyu’da cenaze töreni düzenlendi. Cenazede ortak tepki kadın cinayetlerinin durdurulamaması oldu. Arkadaşının fotoğrafını sürekli öpen dansçı Asena gözyaşları içinde şunları söyledi:

‘NASIL BİR ÜLKE BURASI’
“Türkiye Cumhuriyeti’ne ve onu yönetenlere sesleniyorum, adam çıkmış çocuklara tecavüz etmiş, bu da gelmiş Aynur’umuzu yanımızdan almış, yeter artık adalet istiyoruz, daha kaç kadın ölecek, kaç çocuğa tecavüz edilecek, idam istiyoruz. Bunları yapanlar ‘Kravat taktı, sessiz durdu’ diye indirim alıyor. Çocuk doğurmaya korkar olduk. Nasıl bir ülke burası…”

‘CİNAYETLER DURSUN’
Oya Aydoğan “Her gün kadınlar ölüyor. Kadın cinayetleri durdurulmalı” dedi. Petek Dinçöz de “Bu bir kadın cinayetidir” açıklamasında bulundu.

'DEVLET KARDEŞİMİN KATİLİNİ BULSUN'
AYNUR Kanbur’un ablası Dilek Kıymış katilin bulunmasını isteyerek “Devlet kardeşimin katilini bulsun. Benim kardeşim dünyalar iyisi bir insandı. Vücudunda 15 kurşun çıktı. Katili bize versinler” dedi. Hayatını kaybeden dansçının kızı Dilara Güngör ise taziyeleri kabul etti. Genç kız, olayla ilgili konuşmak istemedi.  Cenazeye Rober Hatemo, Aydın, Tolga Han ve Mezdeke’nin diğer üyeleri de katıldı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!