Dağlar benim olsun, altınlar yerin altında kalsın

Güncelleme Tarihi:

Dağlar benim olsun, altınlar yerin altında kalsın
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2007 14:38

TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy dağların delinmesini istemediğini belirterek, “Benim dağlarım kazılacak dağlar değil. Kaz Dağları'ndan alacağınız 6,5 milyar dolardır. Kaz Dağları benim olsun, altınlar yerin altında kalsın." dedi.

Haberin Devamı

Ulusoy, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlediği basın toplantısında, doğduğu yer olan Trabzon'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Hemşehrilerimle birlikte aynı havayı teneffüs etmek, Karadeniz'in çilekeş, yağmuru çetin, güneşi üvey, ürünü yetim olan ama insan ve gönül zenginliği en üst seviyede olan insanıyla buluşmak çok güzel” diye konuştu.

Türkiye'nin, “Dört Tek”in bir arada olduğu yegane yer olduğunu ifade eden Ulusoy, “Bayrağımız tektir, sancağımız tektir, askerimiz tektir, bu değerleri değer yapan vatanımız tektir. Gökten zembille inmedi bu ülke. Hudutları, gökten inen zembillerle çizilmedi. Kurtuluş Savaşı'nı verdiğimiz günlerden beri aynı değerlerle, aynı hassasiyetle geldik bu günlere. Gencecik şehitlerimizin, fidanlarımızın ruhları şad olsun. Onlar bizler için canlarını verdiler. İşte şimdi bizim de bu ülkeye borcumuz var. Bu ülkenin Kurtuluş Savaşı'nı verdik, ekonomik savaşını da vermek zorundayız” diye konuştu.

“KARADENİZ'İN TURİZME İHTİYACI VAR”

Türkiye'nin geleceğinin turizm olduğunu, ülkede işsizliği ortadan kaldıracak sektörlerin başında turizmin geldiğini vurgulayan Ulusoy, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Karadeniz de bu yapılanmada önemli bir nokta. Trabzon'a yapılacak 4 otel 18 bin kişiye bakacak. Rize'de açılacak 2 otel 9 bin kişiyi. Karadeniz'in yaylalarında gezmenin iyi olduğunu, gezmemenin kayıp olduğunu bilmeliyiz. Bu kaybı ve ayıbı temizleyerek, ülkeyi sosyoekonomik açıdan birbirine bağlayacak olan bizleriz. Karadeniz'in turizme ihtiyacı var. Ama bir şartla, yaylalarının, doğasının tahrip edilmeyeceği bir anlayışla. Yüzlerce ev vardır ama göremezsiniz. Ağaçların içerisinde kaybolurlar. İlave kat yapacakları zaman yukarıya değil, aşağıya doğru yaparlar. Karadeniz'de çatı katları aşağıya doğru yapılır. Çünkü arazi yapısı bu.”

OLASI SINIR ÖTESİ OPERASYON

Ulusoy, gazetecilerin, olası bir sınır ötesi operasyonun turizmi etkileyip etkilemeyeceği yönündeki soruları üzerine, “Sınır ötesi operasyon turizmi etkilemez. Biz kırılganlığımızı attık. Bu ülke için gerekirse kuru ekmek de yeriz. Bu ülke bizim. Bugünü değil, yarınları düşünmek zorundayız. Sınır ötesi harekat aşağıdadır. Ordumuz ve güvenlik güçlerimiz bunun üstesinden gelebilecek güce sahiptir” diye konuştu.

KAZ DAĞLARI YORUMU

Gazetecilerin, turizmde yararlanılabilecek alanların korunmasına ilişkin sorusu üzerine de Ulusoy, öncelikle yaşayanların yörelerindeki yıkımlara, tahribata karşı çıkması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Ulusoy, dağların delinmesini istemediğini belirterek, “Benim dağlarım kazılacak dağlar değil. Kaz Dağları'ndan alacağınız 6,5 milyar dolardır. Kaz Dağları benim olsun, altınlar yerin altında kalsın. Altın, ekmek yediğiniz topraktır. Gümüşü, altını bulursunuz ama bu toprağı bulamazsınız” diye yanıtladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!