D-100'deki üstgeçitte tartışmalı kubbeler

Güncelleme Tarihi:

D-100deki üstgeçitte tartışmalı kubbeler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2010 15:34

D-100 Karayolu'nun Kocaeli'nin Derince İlçesi geçişinde belediyenin bir üst geçidin üç noktasına cami kubbesi şeklinde yaptırılan ilginç yapı kentte tartışma konusu oldu.

Haberin Devamı

İŞTE TARTIŞILAN ÜSTGEÇİT / FOTO GALERİ

Karayolunun Derince İlçesi Çenesuyu Mevkii'nde, Derince Kaymakamlığı yaparken kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Kaymakam Mahmut Kılıçdoğan'ın adını taşıyan üst geçidin sağ ve sol taraftaki merdiven iniş ve çıkışlarının bulunduğu bölümün yanı sıra ortasında üzerinde kubbeler bulunan yapılar monte edilmeye başlandı.

Derince'deki AK Parti'li Belediye tarafından yaptırıldığı anlaşılan ve cami kubbesini andıran bu yapıların ne anlama geldiği merak konusu olurken birçok kişi bunun savurganlık olduğunu, ayrıca karayolu üzerine bu tür motiflerin yapılmasının yanlış olduğunu söyledi. Bu yapıları yadırgayanlardan Gürsel Kaya, gelecek yıl buraya kavşak yapılacağını duyduklarını, bu durumda üstgeçidin tekrar sökülmesinin gerekeceğini belirterek, “Burası hamam kubbeleri gibi oldu. Ne olduğunu ben de anlamadım. Bu kadar masrafa yazık” dedi. Bülent Bulut, ise üstgeçit üzerine yapılanların cami ve külliyeye benzediğini öne sürdü. Bu konudaki harcamaları abartılı bulduğunu söyleyen Gülsüm Bülen de “Bu görüntüyle kimsenin karnı doymaz. Bence fazla abartılı ve gereksiz buluyorum” diye konuştu.
Belediye yetkilileri açıklama yapmazken, adının açıklanmasını istemeyen belediyeden bir görevli bunun cami kubbesi olmadığını, Selçuklu mimarisi motifleri taşıdığını ileri sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!