ÇYDD ve ÇEV için 342 sayfalık iddianame

Güncelleme Tarihi:

ÇYDD ve ÇEV için 342 sayfalık iddianame
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2010 00:00

Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin 8 yöneticisi hakkında hazırlanan 342 sayfalık iddianamede, operasyonlar sonucu ele geçirilen belgelerde MİT, TSK, yargı, emniyet mensubu 32 bin 896 kişinin isimlerinin ve kişisel bilgilerinin yer aldığı öne sürüldü.

ÇYDD’nin Kadıköy Şubesi’nde ele geçirilen hard diskin içinde yer aldığı öne sürülen ‘2008 toplantıözeti.doc’ isimli 2 sayfalık word belgesine yer verilen iddianamede, derneğe sızan bazı örgüt mensuplarının, dernek çatısı altında, legal faaliyet dışında hukuka aykırı faaliyette bulunduklarının tespit edildiği belirtildi. ÇYDD’nin Kadıköy Şubesi’nde ele geçirilen hard diskte yer alan “yeni” isimli belgede, TSK mensubu olduğu anlaşılan 37 kişinin isimleri ve rütbeleri yazılı olduğu, bu isimlerin yanında adı geçen TSK mensubunun yakını olan ÇYDD üyesinin ismi, bunun yanında adı geçen TSK mensubu ile ilgili ayrıntılı yazılar bulunduğu öne sürüldü. Bu yazılar içerisinde “Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına’nın emir subayı olup kritik işlerde devreye sokulabilir. Fırtına’nın tüm sırlarını bilir, banka hesapları ve bayanlarla birlikte fotoğrafları var” notlarının yer aldığı da belirtildi.
Ayşegül USTA

PKK’lılara burs

İddianamede, 2. Ergenekon davasının sanıklarından emekli Orgeneral Şener Eruygur’dan ele geçirilen dijital verilerde ÇEV Başkanı Gülseven Yaşer ve ÇEV’le ilgili olarak PKK-KADEK’li kişilere burs verdiklerine, vakıfta yapılan aramalarda PKK ile ilgili örgüt dokümanları ve Abdullah Öcalan’ın kitaplarının bulunduğuna dair raporlar ele geçirilmesine rağmen, Yaşer ve ÇEV’in, Mehmet Şener Eruygur ve diğer Ergenekon yöneticileriyle ilişkilerinin devam ettiği öne sürüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!