Çuvalcı paşanın sicili

Güncelleme Tarihi:

Çuvalcı paşanın sicili
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2007 16:21

Gerçek kimliği ortaya çıkan "Çuvalcı Paşa" Raymond Odierno'nun Irak Devrik lideri Saddam Hüseyin için “fare gibi yakaladık” diyen kişi olduğu anlaşıldı.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın ABD'deki gezisinde özetle "General David Petreaus 'çuvalcı paşa' değildir, ama gerçek general kimdir açıklayamam" sözlerinden sonra gerçek çuvalcı General'in Raymond Odierno olduğu ortaya çıkmıştı. Pentagon'da çalıştığı bilinen Odierno hakkında söylenmeyen ise ne kadar önemli bir görevi üstlendiği ve geçmişte yaptıkları oldu.

SADDAM'I KIZIL ŞAFAK OPERASYONU İLE YAKALAMIŞTI

Irak'ta görev yaptığı sırada 4. Piyade Tümeni Komutanı olarak görev yapan Odierno, Irak devrik lideri Saddam Huseyin'i kızıl şafak adı verilen bir operasyonla yakalamıştı.

FARE GİBİ YAKALADIK

250 gündür kaçak olan Saddam için bir basın toplantısı düzenleyen Odierno operasyonu anlatırken Saddam'ın hali için "Çok şaşkın ve yönünü şaşırmış haldeydi. Bir silah taşıyordu, ama direniş göstermedi. Bir fare gibi yakalandı. Çukurun dibindeyken mücadele edemezsiniz" demişti.

KARŞILIĞI YOK

Haberin Devamı

General Odierno'nun ABD Genelkurmay'ındaki pozisyonunun ise Türkiye'de karşılığı yok. Özetle söylemek gerekirse General Odierno, ABD Genelkurmay Karargahında düzenlenen en üst düzey toplantılara Genelkurmay Başkanı Oramiral Peter Pace'in yardımcısı sıfatıyla katılıyor.

BUSH ADAY GÖSTERDİ

Türk askerinin başına çuval geçirdikten 1 yıl sonra ABD Başkanı George Bush'un aday göstermesi ve Senato'nun onayı ile bu göreve gelen General Odierno yönetici olarak Genelkurmay ikinci Başkanı'na bağlı olarak çalışıyor.

PLANLAMADAN O SORUMLU

Odierno'nun görev alanında Planlama ve Operasyon dairesi ile Kuvvet programları bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!