Çürük dublörü

Güncelleme Tarihi:

Çürük dublörü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2005 00:00

Çürük raporu veren bir şebeke de İstanbul’da ortaya çıkarıldı. Sol gözünden ve ayağından özürlü A., askerden kaçmak isteyenlerin kimlik bilgileriyle hastaneye sevk edilip çürük raporu aldı. Arena’ya konuşan A., gözaltına alındı. Organizasyonu yapan T.M. ise kayıplara karıştı.

Haberin Devamı

ASKERDEN kaçmak isteyenlere çürük raporu alan bir şebeke de İstanbul’da ortaya çıktı. Vatan Caddesi’ndeki bir müzikholün gece bekçisi olan T.M., çürük raporu isteyen sağlam kişilerin bütün kimlik bilgilerini alıyor. Çete doğru bilgilerle nüfus cüzdanı çıkarıyor. Bu aşamada daha önceden anlaşılan görme engelli vatandaşın fotoğrafları kullanılıyor. Daha sonra sıra, askerlik şubesindeki işlemlere ve askeri hastaneye sevke geliyor.

BURSA’DAN RAPOR

ARENA , bu çarkın son örneğine Bursa Çekirge Askeri Hastanesi’nden alınan sahte çürük raporuna ulaşarak tanık oldu.

1973 doğumlu ve fiziksel engeli bulunmayan Mehmet Toprak, ‘Cahit’ kod isimli T.M.’ye kimlik bilgilerini ulaştırdı. Bu bilgiler, sol gözünden ve ayağından özürlü A.’ya ezberletildi. Fatih İmrahor’daki bir muhtardan alınan nüfus kayıt örneği ile Fatih Nüfus Müdürlüğü’ne gidildi. Görme özürlü A.’nın fotoğrafı kullanılarak 14. 12. 2005 tarihinde Fatih Nüfus Müdürlüğü’nden Mehmet Toprak adına sahte kimlik alındı. Kimlikle Bursa Yıldırımlar Askerlik Şubesi’nin yolu tutuldu. Şube yetkilileri, görme özürlü A.’yı gerçek Mehmet Toprak sanarak, askerlik muayenesi için Bursa Askeri Hastanesi’ne sevk etti. Mehmet Toprak yerine askeri sağlık kuruluna giren A., 20 Aralık 2005 tarihinde, yani geçen hafta, polisin aradığı Mehmet Toprak adına çürük raporunu aldı. Polisçe aranan Mehmet Toprak için alınan çürük raporunda, ‘sol göz perforan yaralanma sekeli, askerliğe elverişli değildir’ yazıyor.

1 MİLYAR VERDİLER

Ç
ürük raporu aldığı iddia edilen bir diğer isim de Begi Öz. Batman’lı olarak bilinen Begi Öz için yine Fatih Nüfus Müdürlüğü’nden nüfus cüzdanı çıkarıldı. Nüfus cüzdanına görme engelli A.’nın fotoğrafı yapıştırıldı. Kasımpaşa Askeri Hastanesi’ne sevk edilen görme özürlü A., Begi Öz yerine muayeneye girdi ve o da hiç bir sorunla karşılaşmadan çürük raporunu aldı. Bunun karşılığında başlangıçta A.’ya sakatlık maaşı bağlatma sözü veren, bekçi T.M. ve ‘Müdür’ lakaplı kişi, eline 1 milyar lira tutuşturarak A.’yı gönderdiler.

Kendisinin ve bekçi T.M.’nin organizasyonda zincirin son halkası olduğunu söyleyen A., çürük çarkının yıllardır döndüğünü, halen sahte çürük raporu almak için onlarca insanın sırada beklediğini söyledi. Görme engelli A., bir çürük raporunun en az 10 bin dolara çıkarıldığını iddia etti. Ayağından da sakat olan A., yaşadığı herşeyi anlatmaya hazır olduğunu söyledi. A. gözaltında.

20 yaş fazla

Çürük raporu alan A., 40 yaşında. Ama muayeneye girerek adlarına çürük raporu aldığı kişiler 22-30 yaşları arasında. Sağlık Kurulu muayenesindeki hekimlerin bu abartılı yaş farkından şüphelenmemiş olması dikkat çekici.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!