Cüppeli Ahmet polisi suçladı

Güncelleme Tarihi:

Cüppeli Ahmet polisi suçladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

FATİH'teki evinde paha biçilmez tarihi eserler bulunduğu için gözaltına alınan ‘Cüppeli Ahmet’ lákaplı Ahmet Mahmut Ünlü, ‘‘Polise, ‘Bunlar benim değil’ dediysem de, ‘Bu iş böyle olmaz’ deyip, ifademi yazdılar. Polis beni yönlendirdi’’ dedi.

Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettiği gerekçesiyle DGM'de yargılanan Ünlü, evinde tarihi eser ele geçirilmesinin ardından, babası Yusuf Ünlü, Uğurcan Üçok, Zakir Keleş, Ali Toy, Abdullah Karataş ve Muzaffer Gültekin'le gözaltına alınmıştı. Çıkarıldığı Fatih 1. Sulh Ceza Mahkemesi'nde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ahmet Mahmut Ünlü, polis ifadesini reddetti. Tarihi eserlerle bir ilgisi bulunmadığını iddia eden Ünlü, ‘‘Üç yıl önce eşime ait olan evi terk etmiştim. Evi Uğurcan Üçok kiralamış. O evde bulunan eserlerle ilgim yok. Uğurcan Üçok'a şahsi borcum yok. Diğer sanıkları camiden tanırım. Onlarla bir ilişkim olmadı. Cezaevinde üç ay yattım. Çıkınca, şekerim yüksek olduğu için hastanede yattım. Polisler, beni karakola aldı. Bazı yönlendirmeler yaptı. İki saat karakolda tutuldum’’ dedi.

Ahmet Mahmut Ünlü'nün babası Yusuf Ünlü'nün mahkemede verdiği ifade ise bir başka gerçeği çıkardı. Tarihi eserlerin tamamının kendisine ait olduğunu kabul eden Yusuf Ünlü, şöyle konuştu: ‘‘Çavuşbaşı'nda bir cami yaptırıyorum. Eserlerin bir kısmı bana hediye edildi, bir kısmı ise cemaatten arkadaşlar tarafından cami için bağışlandı. İki yıl önce, Uğurcan'dan 150 bin dolar borç aldım. İşlerim bozulunca parayı ödeyemedim. Borcuma karşılık eserleri verdim. Parayı ödeyince iade edecekti. Bunların tarihi eser olduğunu bilmiyordum.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!