ÇÜ'nün yeni rektörü Akınoğlu

Güncelleme Tarihi:

ÇÜnün yeni rektörü Akınoğlu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2004 14:17

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Yalçın Kekeç, görevini yeni Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu'na törenle devretti.

Haberin Devamı

Eski Rektör Prof. Dr. Kekeç, Büyük Amfi'de düzenlenen törendeki konuşmasında, 7 Ağustos 2000 tarihinde devraldığı görevi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını belirterek, “Görevim süresince çok sayıda ilke imza attık” dedi.

Dünyada dördüncü, Türkiye'de ilk olarak Çocuk Üniversitesi Projesi'ni hayata geçirdiklerini, öğrencilerin barınma, ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının giderildiğini, rehber aile-öğrenci projesini yine ilk olarak ÇÜ'de gerçekleştirdiklerini ifade eden Kekeç, şunları söyledi:

“Türkiye'de üniversitelerde yine ilk olan aynı anda üç maçın yapılabildiği Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı'nı üniversitemize 17 ay gibi kısa bir sürede kazandırdık. Son 4 yılda 22 program ve yeni bölüm açıldı ve bunlara ilk kez öğrenci alındı. Mevcut 43 bölüm ve programda ise ikinci öğretime başlandı.”

Haberin Devamı

Kekeç, 2000 yılında 22 bin olan öğrenci sayısının 2004'de 30 bine yükseldiğini, ÇÜ'nün, Avrupa Komisyonu tarafından Erasmus Programı çerçevesinde yurtdışından gelecek öğrenci ve öğretim elemanlarının yoğun dil eğitimi alacakları 5 merkezden biri olarak seçildiğini kaydetti.

Kütüphanede 2000 yılında 2 olan elektronik veri tabanı sayısının 19'a yükseldiğini, merkezi otoparklar açılarak yolların rahatlatıldığını ifade eden Kekeç, bunun yanında Adana Büyükşehir Belediyesi ile 30 yıldır gerçekleştirilemeyen 1/1000 ve 1/5000'lik imar planı düzenlemelerinin yapıldığını vurguladı.

Kekeç, görevini 22 yıl mesai arkadaşlığı yaptığı Tıp Fakültesi Genel Cerahi Anabilim Dalı'ndan Prof. Dr. Alper Akınoğlu'na devretmekten mutluluk duyduğunu sözlerine ekledi.

Kekeç, konuşmasının sonunda özgeçmişini okuduğu yeni Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu'na binişini giydirdikten sonra üniversitenin mührünü teslim etti.

Haberin Devamı

Yeni Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu ise ÇÜ yönetiminin her zaman Atatürk ilkelerine bağlı ve Cumhuriyetin temel niteliklerine uygun, tutum ve davranışlar içerisinde olacağını ifade etti. Akınoğlu, Türkiye'nin çağdaş, demokratik ve laik yapısı konusunda üzerlerine düşen görevi en üst düzeyde yapacaklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

“İdari kadroda çalışan elemanlarımız için liyakate dayalı, adil bir yaklaşım benimsenecektir. İdari görevini aksatmadan sürdüren, bu arada mevki ve makam telaşına düşmeyen bütün personele ve özellikle üniversitemizin kurumsal bütçesini hazırlamak için çalışmalarını aksatmadan sürdüren bütçe dairesi elemanlarına teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

Akınoğlu, öğrencilere hitaben de “Atatürk ilkeleri her zaman rehberiniz olsun. Çok güç şartlarda kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini temsil ediyorsunuz. Bunu devamlı hatırlayarak çalışma gücünüzün artmasını ve bizlerden daha iyisini yapmanızı istiyoruz” dedi.

Kekeç, ayrıca, rektör yardımcılarına da teşekkür plaketi verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!