"Cüneyt kız gibi çocuktu bacağına sıktım"

Güncelleme Tarihi:

Cüneyt kız gibi çocuktu bacağına sıktım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2008 07:03

Hanımağa lakaplı eski polis memuru Güniz Akkuş'un bugünkü duruşmasında yine ilginç diyaloglar yaşandı.

İŞTE HANIMAĞA'NIN FOTOĞRAFLARI

Eski polis memuru Güniz Akkuş'un da aralarında bulunduğu 9 sanığın, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “örgüte yardım etmek”, “yağma”, “yaralama” ve “tehdit” suçlamalarına ilişkin yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Güniz Akkuş, avukat Muzaffer Tufan, Sinan Osman, Mustafa Kemal Yavuz ve Orhan Soylu katıldı. Diğer sanıklar ise duruşmaya gelmedi.
Mahkeme heyeti başkanı, Karşıyaka 4. Asliye Ceza Mahkemesinin görevsizlik kararıyla gönderdiği ve sanıklar Güniz Akkuş, Ömer İlhan Öztürkler, Muharrem Karadiken ile Cüneyt Ceviz hakkında “adam yaralama” ve “6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet etmek” suçlarından açılan davanın, görülmekte olan dava ile birleştirildiğini bildirdi.

Birleşen dava kapsamında savunması alınan Güniz Akkuş, ateş ederek yaraladığı iddia edilen Cüneyt Ceviz'i, Sinan Osman aracılığıyla tanıdığını söyledi.

Akkuş, “Biz günlerimizi espriyle şakayla geçiririz. Cüneyt kız gibi kırıtarak yürürdü. Ben de Sinan'a espri mahiyetinde (Cüneyt'in bacağına bir el ateş etsem yürüyüşü düzelir mi) diye şakayla söylemiştim. Sinan'ı her gördüğümde (bir gün buna sıkacağım) diyordum. Aslında ben Cüneyt'e ateş etmedim. Sinan ile telefonda şaka mahiyetinde (Cüneyt'e ateş ettim) dedim. Sinan'ın tepkisini merak etmiştim” dedi.

Akkuş, kendisini tehdit ettiği ileri sürülen Mehmet Koçarslan'dan da şikayetçi olmadığını ifade etti.
Sinan Osman ise Güniz Akkuş'un kendisini arayarak Cüneyt Ceviz'e 6 el ateş ettiğini söylediğini, 2 dakika sonra da Ceviz'in arayarak merminin ayağını sıyırdığını anlattığını belirterek, aslında böyle bir olayın olmadığını daha sonra öğrendiğini kaydetti.

Mahkeme heyeti, birleşen dosya kapsamında ifadelerinin alınması için sanıklar Cüneyt Ceviz ve Ömer İlhan Öztürkler hakkında yakalama emri çıkarılmasına, daha önceki celselerde birleşen başka bir dosya kapsamında savunması alınamayan müşteki sanık Mehmet Koçarslan'ın da zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Güniz Akkuş'un “yağma”, “tehdit”, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralamak” suçlarından 52 ile 98 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Aralarında bir avukatın da yer aldığı diğer 8 sanık hakkında da “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “yağma”, “suç işlemek için kurulan örgüte üye olmak ve yardım etmek” ile “ tehdit” suçlamalarına ilişkin çeşitli hapis cezaları talep ediliyor. Birleşen dosyalarda yer alan diğer sanıkların da benzer suçlardan hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!