Cumhuriyetimiz için dünya turu

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyetimiz için dünya turu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Cumhuriyet’in 75'inci yıl kutlamaları çerçevesinde geçtiğimiz ekim ayından beri ülkemizin tanıtımı için düzenlenen defileleri Dışişleri Bakanlığı'yla birlikte organize eden manken-sunucu Ece Pirim, bu konuda gösterdiği çabalarla Türkiye'nin turizm elçisi görevini üstlendi.

Aylardır Avrupa, Amerika ve Arap ülkelerini İzmir Halk Dansları Grubu, Ankara Devlet Opera ve Balesi, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sanatçıları ve manken arkadaşlarıyla birlikte dolaşan Ece Pirim, 12 yıllık birikimini düzenlediği yurtdışı defileleriyle Türkiye'nin tanıtımı için sergiliyor.

Ece Pirim, gittikleri her ülkede Ankara Olgunlaşma Enstitüsü'nün Türk motifleriyle bezenmiş 45 modelini podyumda gururla taşıdıklarını söylüyor. Bu görevi Pirim’le birlikte Nilgün Han, Nefise Karatay, Sibel Özünlü, Sevilay Öztürk, Fulya Pirim, Esra Tükel ve Gökçe Yanardağ'ın da üstlenmiş. Gittikleri her ülkeden bir kez daha gelmeleri için davet aldıklarını ve özellikle Amerika'da hiç beklemedikleri bir ilgiyle karşılaştıklarını belirten Pirim, amaçlarının Türkiye'yi yurtdışında en iyi şekilde tanıtabilmek olduğunu söyledi.

Ekip bugüne kadar Umman Sultanlığı, Abudabi, Katar, Bahreyn, Kuveyt, Roma, Madrid, Lizbon, Fas, Tunus, Kahire, Ürdün, New York, Chicago, Los Angeles, Washington, Kanada'da Oktava ve Toronto'da podyuma çıktı, gösteriler yaptı ve seminerler düzenledi.

Pirim, önümüzdeki günlerde İsviçre ve İsrail'e gideceklerini, aldıkları davetler nedeniyle de eylül, ekim, kasım ayları boyunca etkinliklerine devam edeceklerini söyledi. Yurtdışında tiyatro sahnelerinde ve beş yıldızlı otellerde düzenledikleri defilelerde büyük itibar gördüklerini ve bu ülkelerdeki büyükelçilerimizin kendileriyle çok yakından ilgilendiklerini söyleyen Ece Pirim, ‘‘Amerika ve Avrupa ülkelerinde insanlar bizim Türk olduğumuza inanmakta zorluk çekti. Yurtdışında Türkiye hakkında edinilen yanlış izlenimleri düzeltmek için elimizden geleni yaptık’’ dedi.

Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'nin tanıtımına büyük önem vererek bu etkinlikleri anlatan broşürler hazırlatmayı bile ihmal etmediklerini anlatan Pirim, ‘‘Yurtdışında Türkiye'nin tanıtımını yapmak için en olumlu yollardan birini seçtik. Bu etkinliklerin her yıl tekrarlanması gerektiği konusunda ısrarlıyım’’ dedi. Meslek yaşamı boyunca en büyük hayalinin Türkiye'nin tanıtımını yapabilmek olduğunu söyleyen Pirim, ‘‘12 yıllık meslek yaşamım süresince bugünleri görebilmenin hayalini kuruyordum. Nihayet gerçekleşti. Yaklaşık bir yıldır sayısız ülke ve şehir gezerek Türk kültürünü en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!