Cumhuriyet şöleni

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet şöleni
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2000 00:00

Haberin Devamı

Antalya, Belediyelerin düzenlediği Zeybekli defileli geceyi konuşuyor.

ANTALYA'da Cumhuriyet Bayramı kutlamaları gece de tüm görkemiyle devam etti. Cumhuriyet Meydanı'nda belediyelerin ortaklaşa düzenlediği Cumhuriyet Şöleni'ne yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Meydanı dolduran binlerce kişinin alkışlarla ve ellerindeki Türk bayraklarıyla eşlik ettiği etkinlik, Halk Müziği sanatçısı Sümer Ezgü'nün konseriyle başladı.

BAKAN ZEYBEK OYNADI

Şenliği Çalışma ve Güvenlik Bakanı Bakanı Yaşar Okuyan da izledi. Ezgü'nün isteği üzerine Okuyan, Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek Böcek ve Kepez Belediye Başkanı Mehmet Atay ile birlikte binlerce kişinin önünde ‘‘Teke Zortlatması’’ oynadı.

CUMHURİYET DEFİLESİ

Ezgü, konserin finalini ise 10'uncu Yıl Marşı ile yaptı. Bu konseri ünlü rock grubu Moğollar'ınki izledi. Havai fişek gösterisi ile süren şölende, bir de cumhuriyet defilesi düzenlendi. GTI-Kayıtur'un sponsorluğunda ayyıldızlı motiflerle süslü defilede yaklaşık 70 parça kıyafet sergilendi. Defilenin finalinde ise mankenler asker kıyafetleriyle podyumda yürüdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!