Cumhuriyet Sanat Ekspresi'ne büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyet Sanat Ekspresine büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

İzmirli sanatçılar, yüreklerindeki Cumhuriyet coşkusunu Ankara'ya taşıyor. İzmir Çağdaş Kültür Sanat Etkinlikleri Derneği'nin önerisi, İzmir Valiliği ve TCDD'nin katkılarıyla hayata geçen Cumhuriyet Sanat Ekspresi, uğradığı her durakta coşkuyla karşılanıyor.

Sanatçılar, ilk gösteriyi Manisa Garı'nda yaptı. Vali Muzaffer Ecemiş'in karşıladığı sanatçılar, garı dolduran Manisalılar'a gösteri sundu.

Cumhuriyet Sanat Ekspresi, ikinci durağı Balıkesir'de de Belediye Başkanı Sami Gökdeniz tarafından karşılandı. Soğuk ve yağışlı havaya rağmen garı dolduran Balıkesirliler, ilgilerini hiç kaybetmeden 3.5 saatlik gösteriyi izledi. 29 Ekim'de sona erecek olan Cumhuriyet Sanat Ekspresi yolculuğunda, tren Manisa, Balıkesir, Kütahya, Eskişehir ve Ankara garlarında gösteri yapacak. Sanat Ekspresi'nde, Ege Üniversitesi Türk Halk Oyunları Bölümü öğrencileri, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Sanatçıları'ndan oluşan Ege Beşlisi, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı yaylı çalgılar dörtlüsü, Dokuz Eylül Üniversitesi Medidatif Dans Topluluğu, İzmir Devlet Opera Balesi sanatçıları, Dokuz Eyül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü, Ege Üniversitesi Türk Halk Oyunları Bölümü öğrencileri gösteri sunuyor. Sanat Ekspresi'nde bir de resim sergisi bulunuyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!