Cumhurbaşkanı'nın yoluna gül döktüler

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanının yoluna gül döktüler
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2010 15:48

Cumhurbaşkanı Gül, Isparta ve Burdur'a gerçekleştireceği iki günlük ziyaret programı için bugün saat 10.50'de ‘DAP' uçağıyla Süleyman Demirel Havalimanı'na geldi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yollarına gül dökülürken, sokaklara gül suyu sıkıldı.

CUMHURBAŞKANI'NIN YOLUNA GÜL DÖKTÜLER

Cumhurbaşkanı Gül, Isparta ve Burdur'a gerçekleştireceği iki günlük ziyaret programı için bugün saat 10.50'de ‘DAP' uçağıyla Süleyman Demirel Havalimanı'na geldi. Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ile birlikte Isparta'ya gelen Cumhurbaşkanı Gül'ü, Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şahingöz ve Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın başta olmak üzere Isparta protokolu tam kadro karşıladı.

Alanda tören mangasını selamlayan Cumhurbaşkanı Gül, makam otomobiline binerek Isparta Valiliği'ne geçti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ziyareti nedeniyle Isparta'da yoğun güvenlik önlemleri alındı, valilik ve belediyeye çıkan ana caddelerde trafik bariyerlerle kesildi. Ziyaret nedeniyle, bazı yolların asfaltlandığı belirlendi.

GÜL'E GÜL FİDANI HEDİYE EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Isparta Valiliği önünde sevgi gösterileriyle karşılandı. Valilik Meydanı'nda düzenlenen törene halk bariyerlerin arkasından katılırken Cumhurbaşkanı Gül, resmi törenden önce Ispartalıların yanına giderek onlarla selamlaştı. Çocukların ellerini sıkan, onları seven Gül, resmi karşılama törenin ardından Isparta Valisi Ali Haydar Öner'i makamında ziyaret etti.

Ziyarette Vali Öner, Cumhurbaşkanı Gül'e Çankaya Köşkü bahçesine ekilmek üzere 16 gül fidanı hediye etti. Vali Öner, Isparta güllerinin Topkapı Sarayı Bahçesi'nde de ekili olduğunu hatırlatırken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Köşkte gül bahçesi vardı ama gülleri yoktu. İyi oldu” dedi. Türkiye'ye ilk gülü getiren ve Isparta'da ilk gül fidanını yetiştiren İsmail Gülcü Efendi minyatür heykekilini de kabul eden Cumhurbaşkanı Gül, Isparta'ta üretilen gül cipsinin de tadına baktı. Cumhurbaşkanı Gül, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na da ikram ettiği gül cipsini beğendiğini söyledi.

YÜRÜYEREK BELEDİYEYE GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Isparta Valiliği'ni ziyaretinin ardından yürüyerek Isparta Belediye Başkanlığı'na geçti. Belediye girişinde başından aşağıya gül kuruları dökülen Cumhurbaşkanı Gül'e Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, İstaklal Marşı'nın notalarının dokunduğu Isparta halısı hediye etti.
Isparta'yı ziyaret ediyor olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu dile getiren Abdullah Gül, “Isparta bildiğiniz gibi gül bahçesedir, gül deyince Isparta akla gelir. Huzurlu bir ilimizdir. Her bakımdan sukunet ve huzura sahip bu ilin de geleceğinin çok parlak olacağına inanıyorum” dedi.

TARİH BİLİMİNE HAKSIZLIK

Isparta Belediyesi'nde basın mensuplarını soruların da cevaplandıran Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İsveç Parlamentosu'nda da görüşülecek Ermeni Soykırım Yasa Tasarısı ile ilgili şunları söyledi:

“O kararların Türk halkı nezdinde hiçbir itibarı yoktur. Bunların hepsi çok yanlıştır ve tarih bilimine çok büyük haksızlıktır. Siyaset adamlarının ya da tarihle ilgili hiçbir ilgisi olmayan insanların, tarihle ilgili karar vermeleri kadar yanlış bir şey olmaz. Benim önem verdiğim şey barış istikrar ve işbirliğidir. Dolayısıyla Kafkaslar'da barış ve istikrar problemlerinin çözümü konusuna verdiğim önemdir. Ümit ediyorum ki uzun vadede barışın ve istikrarın sağlanmasını engelleyeci, yaralayıcı bu tip alınan politik kararların yanlış olduğunu herkes görür.”

ANAYASA KONUSUNDA HERŞEY MÜMKÜN

Cumhurbaşkanı Gül, Anayasa değişilikliğinin bu yasama yılında meclisten geçip geçmeyeceğine ilişkin bir soruya “Herşey mümkün” yanıtını verdi. TBMM'nin her zaman gündemine hakim olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Eğer böyle bir irade ortaya çıkarsa neden olmasın” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı ekipler tarafından Gölbaşı'nda durdurulan silah ve mühimmat yüklü sivil plakalı kamyonun Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait olduğunun açıklamasına rağmen arama işlemlerinin devam etmesinin kurumlar arası çatışma olarak değerlendirildiğinin hatırlatılması üzerine, “Bunlar savcıların görevleridir. Bunlarla ilgili hukukumuz ne gerekiyorsa o yapılır. Çok fazla büyütmemek gerekir” demekle yetindi.

Süleyman Demirel Üniversitesi'ni ziyaret edecek Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gülbirlik'te incelemelerde bulunacak, Garnizon Komutanlığı'nı ziyaretinin ardından Davraz Kayak Merkezi'nde işadamları ile bir araya gelecek. Geceyi Isparta'da geçirecek olan Gül, yarın Burdur'a geçecek.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!