Cumhurbaşkanı'ndan Danıştay'a mesaj

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanından Danıştaya mesaj
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2008 11:18

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Hukuk devleti anlayışının ülkemizde de tam manasıyla hakim kılınması, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma ve Avrupa Birliği’ne tam üyelik hedeflerimizin en temel şartlarından biridir” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Danıştay’ın 140’ıncı kuruluş yıldönümü ve “Danıştay ve İdari Yargı Günü” dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Ülkenin modernleşme sürecinde en önemli adımlarından birinin 10 Mayıs 1868 tarihinde Danıştayın kurulmasıyla atıldığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Anayasamıza göre bir yüksek mahkeme olarak önemli yargısal görevleri bulunan Danıştay aynı zamanda idari görevleri olan bir danışma ve inceleme organıdır. Danıştayın, bu iki temel fonksiyonuyla, Anayasamızın 2. maddesinde ifadesini bulan hukuk devleti ilkesini ve hukukun üstünlüğü anlayışını gerçekleştirmek bakımından hayati bir önemi bulunmaktadır” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül mesajında görüşlerini şöyle ifade etti:

“-Hukuk devleti anlayışının ülkemizde de tam manasıyla hakim kılınması, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma ve Avrupa Birliği’ne tam üyelik hedeflerimizin temel şartlarından biridir.

-Hukuk alanında gerçekleştirilen köklü reformlarla bu yönde önemli mesafeler aldığımız ve çağdaş dünyadaki yerimizin güçlendiği bilinmektedir. Özellikle, uluslar arası sözleşmelerin çok büyük bir bölümüne taraf olunmasıyla, hukuk sistemimizin evrensel düzeyi daha da yükselmiş bulunmaktadır.”

Hukuk sisteminin dünyadaki ekonomik, sosyal ve kültürel gelişmelerin de dikkate alınarak geliştirilmesiyle Türkiye’nin daha da güçleneceğini belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Danıştayın, yargısal görevleri yanında, danışma ve inceleme organı olarak da bu yönde önemli katkılar sağlayacağına inanmaktayım” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!