Cumartesi vekilleri

Güncelleme Tarihi:

Cumartesi vekilleri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2013 00:40

Akil İnsanlar Marmara Bölgesi Heyeti, her cumartesi günü Galatasaray Meydanı’nda eylem yapan ve kamuoyunda “Cumartesi Anneleri” olarak bilinen kayıp yakınlarıyla biraraya geldi.

Haberin Devamı

Heyetin Başkan Vekili Mithat Sancar ile üyeler Levent Korkut ve Ali Bayramoğlu, Galatasaray Lisesi önünde oturma eylemi yapan
“Cumartesi Anneleri”ni ziyaret etti. Bu sırada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da kayıp yakınlarının oturma eylemi yaptığı yere gitti. CHP heyetinin kayıp yakınlarıyla bir süre görüşmesinin ardından Akil İnsanlar Marmara Bölgesi Heyeti, “Cumartesi Anneleri” ile bir kafeye geçti. Heyet, burada kayıp yakınlarının sorunlarını dinledi, sorularına cevap verdi, taleplerini aldı. Başkan Vekili Mithat Sancar, barış süreçlerinin, savaş döneminde oluşan yaraları hatırlattığını ifade ederek, “Bu kadar çok yaralı insanın bulunduğu bir toplumda, toplumun kendisi de yaralıdır. Bu yaralar ancak barışla çözülebilir” diye konuştu.  Sancar, bir gazetecinin “CHP’li milletvekilleriyle karşılaşmayı nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna, “Tamamen tesadüf. Çok güzel, iyi bir şey. Bizim için özel bir anlamı var” yanıtını verdi.                                                    

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!