Çukurova hala yanıyor

Güncelleme Tarihi:

Çukurova hala yanıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2007 15:40

Osmaniye, Mersin, Hatay, Adana ve Kahramanmaraş’ta çıkan orman yangınlarında toplam 633 hektar alan kül oldu. <1>Foto <1>Galeri

ÇUKUROVA YANIYOR..FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

OSMANİYE, Mersin, Hatay, Adana ve Kahramanmaraş’ta çıkan orman yangınlarında toplam 633 hektar alan zarar gördü. Adana’da 40 hektar ve Kahramanmaraş’ta 8 hektar alanda zarar veren yangınlar tamamen söndürülürken, Osmaniye’de 300 hektar, Hatay’da 150 hektarı kül eden yangınlar kontrol altına alınıp, soğutma çalışmalarına başladı. Mersin’in Anamur İlçesi’ndeki 15 hektar alanda etkili olan yangında alevlerin yayılmasının önüne geçildiği açıklanırken, Bozyazı İlçesi’ndeki 120 hektar alanda etkili olan yangın devam ediyor. Yangınlarda, sabotaj ihtimali üzerinde duruluyor.

OSMANİYE’DE SABOTAJ İHTİMALİ

Osmaniye’nin Kayalı Köyü Çakaldere mevkiinde 16 Temmuz akşamı üç ayrı noktada çıkan orman yangını bu sabah saatlerinde tamamen kontrol altına alındı. Yaklaşık 300 hektar kızılçam orman serisi alevlerin kurbanı oldu. İki helikopterle havadan, 25 arazöz ve 200 yangın işçisinin yoğun şekilde müdahalesiyle yangının Kükürtlük, Çağşak ve Fenk yaylalarına sıçraması önlendi. Yangın söndürme ekipleri, alevlerin yayılmasının önüne geçerken, yanan alan içinde de soğutma çalışmalarına ağırlık vermeye başladı. Poyrazın çok güçlü estiği saatlerde alevlerin üç ayrı noktada çok kısa aralıklarla yükselmesi sabotaj ihtimalini düşündürürken, çıkış sebebinin kesin olarak belirlenmesine çalışılıyor.

MERSİN’DE 135 HEKTAR KÜL OLDU

Mersin’in Anamur İlçesi Güleç köyü yakınlarındaki 15 hektar alandaki yangın kontrol altına alınırken, Bozyazı İlçesi Tekeli Beldesi’nde 120 hektar alanı etkisi altına alan yangın devam ediyor. Bozyazı’daki yangına üç helikopterle havadan müdahale yapılırken, karadan yapılan çalışmalara Antalya, Burdur, Bursa’dan takviye ekipler geldi. Şiddetli poyraz etkisini sürdürürken, yangın sebze seraları ve narenciye bahçelerinde de büyük hasara neden oldu. Yangın sahası içinde bulunan enerji nakil hatlarını taşıyan direklerin yanması sonucu da bölgede elektrikler kesildi. Söndürme çalışmalarında kullanılan bir arazöz tamamen, bir arazöz ise kısmen yanarak kullanılamaz hale geldi.
YANGINA KARŞI TÜRKİYE-SURİYE İŞBİRLİĞİ
Hatay’ın Yayladağı Gümrük Kapısı yakınlarındaki çıkan orman yangınına ise Türkiye ve Suriye’den müdahalede bulunuldu. Kızıltaç mevkiinde kızılçam ormanından yükselen alevlere her iki ülkenin söndürme ekipleri karşılıklı müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangında yaklaşık 200 hektar alan zarar gördü. Kahramanmaraş’ın Üngüt mevkiinde 8 hektarlık sahada önceki gece çıkan orman yangını ise yoğun müdahalelerle söndürüldü.

BY(OA/AAA)(FOTOĞRAF)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!