Cudi'de silah ve patlama sesleri duyuldu

Güncelleme Tarihi:

Cudide silah ve patlama sesleri duyuldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2011 13:09

ŞIRNAK yakınlarındaki Cudi Dağı’nda bu sabah erken saatlerinde silah ve patlama sesleri duyulurken, kısa bir süre sonra da dumanlar yükselmeye başladı.

Haberin Devamı

Şırnak üzerinden sınır hattına asker ve mühhimat sevkiyatı devam ederken, iç kesimlerde de PKK’lılara yönelik operasyonlar yürütülüyor. Havadan ve karadan sınır hattına yönelik hareketlilik yaşınırken, Şırnak merkez, Cizre ve Silopi İlçeleri arasında bulunan Cudi Dağı’nda bugün sabah saatlerinde silah sesleri duyuldu. Cudi Dağı’ndaki Dirsekli, Çağlayan, Azıcık, bölgelerinden yoğun silah sesleri gelirken, belli aralıklarla büyük patlama sesleri Cudi Dağı’nda yankılandı. Silah sesleriyle birlikte aynı bölgeye yönelik havadan da Sikorsky ve Kobra helikopterleri de defalarca gidip geldiği görüldü. Yaklaşık 3 saat süren yoğun silah sesleri durduktan sonra da bu kez söz konusu bölgeden yoğun duman yüskelmeye başladı.

Yetkililer, Cudi Dağı’ndaki bu durumla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Haberin Devamı

SINIR HATTINA ÖZEL HAREKAT TİMLERİ

Kuzey Irak’taki PKK kamplarına yönelik olası bir kara harekatı için, sınıra özel eğitimli profesyonel askeri birliklerin sevki sürerken, bugün de yaklaşık 20 zırhlı araçlık özel harekat timleri sıkı güvenlik altında Şırnak’a geldi.

Yaklaşık 10 günden beri Şırnak 23’ncü Jandarma Sınır Tümeni’ne özel eğitimli profesyonel askeri birlikler sevkedilirken, bugün Mardin yönünden gelen yaklaşık 20 zırhlı araçlık özel harekat timi konvoyu da Şırnak’a geldi. Cizre’den geçen özel harekat timini taşıyan araçların oluşturduğu konvoy, şifre karıştırıcı jammer araçları ve polis panzerleri korumasında, Cuddi ile Küpeli dağlarının arasındaki Kasrik Boğazı’ndan geçerek, Şırnak’a gitti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!