Costner cezası

Güncelleme Tarihi:

Costner cezası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2009 00:00

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda 12 isimden 4’ü yenilendi. Aktör Kevin Costner’ın açılım sürecine destek verdiğini açıklayan ancak bunun doğru olmadığı ortaya çıkan Edibe Sözen, Medya ve Tanıtım Başkanlığı görevini kaybetti.

Haberin Devamı

DEMOKRATİK açılım sürecinde Kevin Costner olayıyla yaşadığı “iletişim kazası”, iletişim profesörü ve AK Parti İstanbul Milletvekili Edibe Sözen’i Medya ve Tanıtım Başkanlığı koltuğundan indirdi. Erdoğan dün toplanan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda “partinin vitrini” olarak da bilinen MYK’daki 12 kişiden dördünü yeniledi.

Partisinin üst karar organı olan Merkez Yürütme Kurulu’na açılım sürecine dinamizm kazandıracağını düşündüğü isimler getiren Erdoğan, bunun bir bayrak yarışı olduğunu söyledi. Gelecek günlerde demokratik açılım için parti yönetimiyle Anadolu turuna hazırlanan Erdoğan, “Yeni sürece hazırız, kadro olarak hazırız. Bu oluşumla daha da hazırız” dedi.

Sözen’in yerine Çelik

Kevin Costner’ın açılımı desteklediğini açıklayan; ancak sonraki süreçte açığa düşen Edibe Sözen, yeni MYK’da yer almadı. Tanıtım ve Medya Başkanlığı’na Sözen’in yerine açılımda ön plana çıkan eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik geldi.

Tüzmen dinamizmi

Tayyip Erdoğan, son kabine değişikliğinde Bakanlar Kurulu dışında kalan isimlerden Kürşad Tüzmen’i de boş bulunan Dış İlişkiler Başkanlığı’na getirdi. Eski Grup Başkanvekillerinden Salih Kapusuz da Halkla İlişkiler Başkanı oldu.

İkinci adam değişmedi

Erdoğan, parti hiyerarşisinde “ikinci adam” makamı olan Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı’nda Abdülkadir Aksu’yu korudu. Mart 2009 yerel seçiminde oy kaybıyla gündeme gelen seçim işlerinden sorumlu Necati Çetinkaya da genel başkan yardımcılığı makamını kaybetti. Yönetimden alınan diğer isim halkla ilişkilerden sorumlu Şükrü Ayalan oldu. Teşkilat Başkanı İpek ise seçim işlerine kaydırıldı.

Çizdiği ismi ödüllendirdi

Erdoğan, en önemli birim olan Teşkilat Başkanlığı’nda da sürpriz yaptı. Erdoğan, Teşkilat Başkan Yardımcısı olmasına karşın 2007 seçiminde milletvekili listesine almadığı Ekrem Erdem’i bu kez Teşkilat Başkanı yaptı. Yönetim göreviyle güçlü bir dönüş yapan Erdem, MYK’da milletvekili olmayan tek isim oldu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcılarının yeni görev alanları

Abdülkadir Aksu (Siyasi ve hukuk)

Ahmet Edip Uğur (Mali işler)

Bülent Gedikli (Ekonomi)

Ekrem Erdem (Teşkilat)

Haluk İpek (Seçim)

Hüseyin Çelik (Medya)

Hüseyin Tanrıverdi (Yerel)

İdris Şahin (Genel Sekreter)

Kürşad Tüzmen (Dış ilişkiler)

Nükhet Hotar (Sosyal işler)

Reha Denemeç (AR-GE)

Salih Kapusuz (Halkla ilişki)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!