Çorlu- Ankara uçak seferleri 28 Şubat'ta başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Çorlu- Ankara uçak seferleri 28 Şubatta başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2009 14:25

TEKİRDAĞ’ın Çorlu İlçesi’nde bulunan Uluslararası Havalimanı’nın aktifleştirilmesi için 4 yıldır süren çalışmaların ardından THY’nin alt markası olan Anadolu Jet, Çorlu- Ankara arası uçak seferlerine 28 Şubat’ta başlayacak. Seferler için havaalanındaki tüm hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.

Çorlu Uluslararası Havalimanı'ndan 28 Şubat günü ilk uçuşun gerçekleşecek olması nedeniyle havalimanında basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kudret Sarıtaş, Belediye Başkanvekili Mehmet Bulut, Havaalanı Müdürü Alptekin Gedikli ile Anadolu jet müşteri temsilcisi Hale Uzunoğlu katıldı. Havalimanında iç hat uçuşu için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Anadolu Jet Müşteri Temsilcisi Hale Uzunoğlu, “Hafta içi her gün Çorlu’dan Ankara’ya, Ankara’dan da Çorlu ya günde tek uçak seferi olacak. Türk Hava Yollarının alt markası olan Anadolu Jet tarafından yapılacak olan Çorlu- Ankara arası uçuşlarda Boeing 737 tipi 188 yolcu kapasiteli uçaklar kullanılacak. Uçuşlar her gün sabah 07.15’de Çorlu’dan Ankara’ya, 22.15’te de Ankara’dan Çorlu’ya gerçekleşecek” dedi.

‘TÜM HAZIRLIKLAR TAMAM’

Çorlu Kaymakamı Ali Dursun da, Çorlu- Ankara seferleri için havalimanında tüm hazırlıkların tamamlandığını ve her türlü önlemlerin alındığını belitti. Kaymakam Dursun şunları söyledi:

“Çorlu -Ankara, Ankara- Çorlu uçak seferlerinin başlayacak olması ile birlikte havalimanızda gerekli güvenlik önlemleri ile diğer tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Havalimanı iç hatlara açılması ile birlikte, bölgemizde bulunan sanayicilerimizin ve iş adamlarımızın işleri kolaylaşacaktır. Ankara seferlerinin başlamasıyla birlikte havalimanında bir hareketlilik yaşanacak. Çorlu Uluslararası Havalimanı'nda 11 uçak kapasiteli apron ve 45 metre genişliğinde 3 kilometrelik bir pist bulunuyor. Havalimanında, ülkemize kargo taşımacılığı yapan uçaklar için ayrılan, 100 metrekarelik bir kargo deposu da hizmet veriyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!