ÇOMÜ'de “Akıllı sınıf”

Güncelleme Tarihi:

ÇOMÜde “Akıllı sınıf”
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2006 11:02

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ), oluşturulan “akıllı sınıf” sayesinde, üniversiteler ve yerleşkeler arasındaki ilişkinin canlı tutulması hedefleniyor.

ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Özpınar,  DPT'den sağlanan 150-200 bin YTL'lik krediyle oluşturulan sınıfta kamera sistemi, projeksiyon cihazları, interaktif tahta, özel ses sistemi ile yalıtımlı bir ortamın bulunduğunu bildirdi.

Bu sınıfı oluşturmadaki hedeflerinin, uzaktan eğitim sayesinde öğrenci ve öğretim üyesi yetiştirmek olduğunu anlatan Prof. Dr. Özpınar, “İl ya da ülke dışında bulunan öğrenci ya da öğretim üyelerimiz, sistem sayesinde derslere ve konferanslara katılıp etkileşim sağlayabiliyorlar” dedi.

Prof. Dr. Özpınar, çağdaş bir donanıma sahip sınıfın üniversitenin modern anlamda eğitim verebilmesinde önemli bir eksikliği gidereceğini belirterek şunları söyledi:

“ODTÜ, İTÜ, Süleyman Demirel, Harran gibi üniversitelerde bulunan bu sınıflar, üniversiteler ve yerleşkeler arasında olduğu kadar uluslararası ilişkileri canlı tutmada önemli bir rol üstlenecek. Teknolojiyi kullanarak uzaktaki bir bilgiyi, sesi yakınlaştırıyoruz. Sistem, öğrenci ve öğretim üyesi yetiştirmede oldukça verimli olacaktır.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!