Çöken yol değil zihniyettir

Güncelleme Tarihi:

Çöken yol değil zihniyettir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2013 01:54

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmalarını hızla devam ettirdiği ODTÜ yolunda su borusu patlaması sonucu çökme oldu. Öğrenciler A4 kapısını kullanarak sınıflara ulaşmakta güçlük çekerken, ODTÜ’ye gelen CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, “ODTÜ’de çöken yol değil zihniyettir” dedi.

Haberin Devamı

ODTÜ YOLU ÇÖKTÜ / FOTO GALERİ

ANADOLU Bulvarı’nın Konya Yolu’na bağlantısını sağlayacak olan ve bir bölümü ODTÜ kampusundan geçen yolun çalışmaları Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerince 24 saat kesintisiz sürdürülürken, dün ODTÜ’nün A4 kapısına çok yakın bir bölgede su borusu patladı. Patlama sonucu, yayalar ve araçların kullandığı 1588. Cadde’nin bir bölümü, yapımı süren A4 viyadüğünün bağlantı yolunun üzerine çöktü. Belediye ekipleri yan yola çıkan bütün sokakların girişlerinde önlem aldı. Olayın ardından yapımı süren yolun üzeri suyla kaplandı.

RANT SAĞLAMAK İÇİN

Göçük nedeniyle toplu taşıma araçları ve otomobilleri ile derse gelen öğrenci ve akademisyenler kampusa giremediler. Toplu taşıma araçlarını kullananlar yürüyerek dersliklere giderken, özel otomobiller kampusun diğer girişlerine yönlendirildi. Çalışmaların başladığı günden itibaren 3 defa su borusunun patladığını söyleyen öğrenciler, görevlilere tepki gösterdi. 1588. Cadde’den geçerek ODTÜ’ye gitmek üzere olan yabancı uyruklu bir öğrencinin, çökme sırasında asfaltla birlikte yamaçtan aşağı doğru kayarken son anda çıkartıldığı ve öğrencinin rektörlük kanalıyla şikayetçi olacağı iddia edildi.
Göçüğün olduğu yere gelen CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, şunları söyledi: “ODTÜ’de çöken yol değil zihniyettir. ODTÜ’de yaşananları takip ediyoruz. İhalenin yapıldığı ilk andan ÇED raporu asılana kadar çeşitli usulsüzlükler tespit ettik. Ormanın bir gecede talan edilmesine şahit olduk. Ankara Büyükşehir Belediyesi rant sağlamak için insanların can güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Bizi en çok mutlu eden böyle bir olayda can kaybı yaşanmamasıdır.” Nazlıaka, Twitter üzerinden bir fotoğraf da paylaşarak, “İşte ODTÜ Yolu’nun son hali... Ankara, bunu hak etmiyor” diye tweet attı.

Haberin Devamı

AĞAÇLARIN AHI TUTTU

Mimarlar Odası Ankara Şube Genel Sekreteri Tezcan Karakuş Candan da şöyle konuştu: “Ağaçların ahı tuttu. Herşeyi hızlıca yapayım derken gerekli önlemleri almadan sürece kalkıştığı için o yolda daha çok çökme olacak gibi görünüyor. Hava Kuvvetleri önünde yolun çökmesi sebebiyle bir vatandaşımızı bu ülkenin başkentinde kaybettik. Melih Gökçek binlerce kilometre yol reklamı yaparken, kaç yolun çöktüğünün istatistiğini de Ankaralılarla paylaşırsa seviniriz. Gökçek’in sabırsızlığı hukuk tanımazlığı ile insan yaşamı tehlike altında, emekli olma zamanı geldi de geçiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!