Çöken evde can pazarı

Güncelleme Tarihi:

Çöken evde can pazarı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

FATİH, Balat’ta bulunan üç katlı metruk ahşap ev sabaha karşı saat 03.00 sıralarında çöktü. Terkedilmiş ahşap evde barınan Turgut Kurşun (49) göçük altında kaldı. İtfaiyenin 10 kişilik Afet Ekibinin dört saat süren çalışmaları neticesinde termik kamerayla yeri tespit edilen Kurşun kurtarıldı. İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu arada, bina yıkıldığı sırada içeride bulunan ve yaralı olarak Vakıf Gureba Hastanesi’ne kaldırılan bir kişinin ise akli dengesinin bozuk olduğu ve kimliğinin henüz tespit edilemediği bildirildi.

Bu arada, kurtarma çalışmalarını olay yerine gelerek bizzat yöneten İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Sabri Yalın, çalışmaların tamamlanmasının ardından bir açıklama yaptı.

Yalın, kurtarma çalışmaları sırasında searchcam, hava yastıkları, kesici-ayırıcı aletler ve komprasör gibi aletler kullandıklarını söyledi. Yalın, binanın ahşap ve çürük olması nedeniyle çalışmanın zorlaştığını belirterek, ‘‘Araştırma sonunda 1 saat içinde yaralı şahısla iletişim kurduk. Evin ahşap olmasından dolayı kurtarma çalışması uzun sürdü, fakat betonnarme bir ev olsaydı daha kısa sürede kurtarma çalışmalarını bitirebilirdik. Şubat ayında 38 itfaiye grubumuzda tam donanımlı bu afet ekiplerimizi oluşturacağız’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!