'Çok yüksek riskli' Aksaray’da, bulutlu havada cadde ve sokaklar bomboş

Güncelleme Tarihi:

Çok yüksek riskli Aksaray’da, bulutlu havada cadde ve sokaklar bomboş
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2021 15:52

SAĞLIK Bakanlığı'nın açıkladığı tabloya göre, 'çok yüksek riskli il' olarak kırmızı kategoride yer alan Aksaray’da, havanın bulutlu olması nedeniyle cadde ve sokaklar boş kaldı.

Haberin Devamı

'Çok yüksek riskli' il olan Aksaray'da, kırmızı kategoride yer alındığı için koronavirüs tedbirleri artırıldı. Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı pazar günü bakkal ve manavların bile kapalı olduğu kentte bugün bulutlu hava nedeniyle hareketlilik gözlenmedi. Market ve diğer iş yerlerindeki indirim günlerinin haftanın 7 gününe yayılıp, yoğunlukların engellenmeye çalışıldığı kentte cadde ve sokaklar boş kaldı. İşlek noktalardan Bankalar Caddesi ile Eski Sanayi Caddesi’nde sakinlik hakim oldu. Denetimlerini sürdüren polis ekipleri ise maske ve mesafe konusunda halkı uyardı.

Lokanta işletmecisi Eyüp Yaşar, ''Havaların soğuk ve bulutlu olması nedeniyle şehrimizde sokak ve caddeler bomboş kaldı. Biz de vatandaşlara 'gel- al’ ve paket servis hizmeti veriyoruz. Şu an bu sakinlikten memnunuz. Halkımız bugün evlerinde kalmış. Artık vatandaşlarımız daha duyarlı hale geldi. Aksaray kırmızı listede, kurallara uyuyor. Biz esnafın tek isteği, bir an önce normalleşmeye geçmek'' dedi.

Haberin Devamı

1 KÖYDE KARANTİNA

Öte yandan Ortaköy ilçesine bağlı Çatin köyü, komşu ziyaretlerinin fazla olması nedeniyle vaka sayılarının artması üzerine 7 gün süreyle karantinaya alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!